Dimarts, 27 de juliol de 2021 - Edició 1097
La República

El Govern impulsa l’elaboració del Pacte social contra l’estigma de les persones amb VIH 2020-2022

ACN Barcelona.-El Govern ha aprovat impulsar l’elaboració del Pacte social contra l’estigma i la discriminació de les persones amb VIH 2020-2022. Ho ha fet a instància del Departament de Treball, […]

Avatar
Agències 30/06/2020

ACN Barcelona.-El Govern ha aprovat impulsar l’elaboració del Pacte social contra l’estigma i la discriminació de les persones amb VIH 2020-2022. Ho ha fet a instància del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies i del Departament de Salut, juntament amb el Comitè 1r de Desembre. L’objectiu del pacte és canviar la percepció del VIH a la societat catalana i afrontar la serofòbia, a més de vigilar les situacions de discriminació i garantir l’accés igualitari a tots els serveis, prestacions i recursos. També ha de facilitar l’accés als drets sexuals i reproductius de les persones que viuen amb el VIH, i fomentar la igualtat de tracte en el treball.

Aquest pacte social ha de ser ratificat pels agents institucionals i socials, així com els col·legis professionals i els representants de les entitats. Es tracta d’un mandat del Parlament, que va aprovar una resolució en aquest sentit. El pacte ja compta des de novembre amb una comissió que va elaborar un primer manifest. Tots els grups parlamentaris el van aprovar després amb una resolució conjunta.