Dimarts, 21 de setembre de 2021 - Edició 1153
La República

El Govern i Avalis impulsen una línia d’avals bonificats de fins a 2 MEUR per facilitar l’accés al crèdit a les pimes

ACN Barcelona.-El Govern i la societat de garantia Avalis Catalunya SGR han signat un conveni de col·laboració mitjançant el qual impulsaran una línia d’avals bonificats de fins a 2 MEUR […]

Avatar
Agències 03/12/2019

ACN Barcelona.-El Govern i la societat de garantia Avalis Catalunya SGR han signat un conveni de col·laboració mitjançant el qual impulsaran una línia d’avals bonificats de fins a 2 MEUR per facilitar l’accés al crèdit a les pimes. En concret, aqueta línia va dirigida a pimes que facin inversions productives o tinguin projectes de creixement empresarial amb un termini de finançament de tres anys o més. Els beneficiaris seran empreses o grups d’empreses amb una facturació anual d’entre dos i 50 MEUR. La Generalitat cobrirà dues terceres parts del cost que té l’aval que sol·licitin les companyies com a garantia d’un crèdit, ja sigui a l’Institut Català de Finances (ICD) o a qualsevol altra entitat financera.

El conveni l’han signat el Departament de la Vicepresidència i Economia amb Avalis i, segons aquest, la conselleria farà una doble aportació a la societat de garantia: d’un milió d’euros per finançar l’accés al crèdit de les pimes bonificant els avals dels préstecs i d’un milió més per reforçar la solvència de la societat de garantia recíproca amb una aportació al seu fons de provisions tècniques. Si aquesta darrera aportació no es fa servir per a aquesta finalitat, es podrà destinar també a finançar la línia d’avals bonificats. S’estima que aquest conveni permetrà avalar unes 147 operacions l’any, que equivalen a uns 22 MEUR, que generarien una inversió induïda de 44 MEUR.