Dimarts, 7 de febrer de 2023 - Edició 1657
La República

El govern espanyol recorre al TC un article de la llei catalana contra els desnonaments

ACN Madrid – El Consell de Ministres ha aprovat aquest dilluns recórrer davant del Tribunal Constitucional (TC) la disposició primera, apartat 1.c, de l’article 12 de la llei catalana contra […]

Agències 05/12/2022

ACN Madrid – El Consell de Ministres ha aprovat aquest dilluns recórrer davant del Tribunal Constitucional (TC) la disposició primera, apartat 1.c, de l’article 12 de la llei catalana contra els desnonaments. L’executiu estatal considera que “reprodueix novament” alguns preceptes del decret-llei 17/2019 de mesures urgents per millorar l’accés a l’habitatge anul·lats pel mateix TC. La disposició recorreguda afecta, segons el govern espanyol, la regulació de la propietat privada i la competència en matèria de legislació civil. També suposaria, afegeix el Consell de Ministres, una “vulneració” del principi d’interdicció de l’arbitrarietat dels poders públics, del d’igualtat i de la competència exclusiva de l’Estat en legislació sobre expropiació forçosa.

L’executiu estatal considera que concorren els requisits “formals i materials” per impugnar l’article davant del TC i subratlla que el recorre un cop ha assolit un acord “parcial” amb la Generalitat.