Dimecres, 4 d'agost de 2021 - Edició 1105
La República

El govern espanyol prorroga fins al 25 d’abril els controls a les fronteres terrestres amb França i Portugal

ACN Barcelona.-El govern espanyol ha prorrogat 14 dies més els controls a les fronteres terrestres amb França i Portugal, que estaran vigents fins a la mitjanit del dissabte 25 d’abril, […]

Avatar
Agències 11/04/2020

ACN Barcelona.-El govern espanyol ha prorrogat 14 dies més els controls a les fronteres terrestres amb França i Portugal, que estaran vigents fins a la mitjanit del dissabte 25 d’abril, segons ha indicat el ministeri de l’Interior en un comunicat. La pròrroga pot ser subjecte de “noves extensions en cas de necessitat”, afirma l’executiu espanyol. Des del 17 de març, la policia espanyola fa controls als passos fronteres, com el de la Jonquera, i només permet l’accés a ciutadans amb passaports espanyols, residents, treballadors transfronterers i els que acreditin amb documents causes de força major o situació de necessitat.

La restricció, però, no s’aplica al transport de mercaderies per garantir la continuïtat de l’activitat econòmica i preservar la cadena de proveïment. Els controls interiors entre l’Estat espanyol, el francès i Portugal, tots ells parts de l’acord de lliure circulació Schengen, són addicionals als controls exteriors que es fan a l’accés de viatgers a través de ports i aeroports, que s’aplica des del 23 de març i segueix en vigor. A ports i aeroport només es permet l’accés a residents de la UE i altres estats associats de Schengen que intentin tornar a casa seva, titulars amb visats en algun d’aquests estats que hi vagin, treballadors transfronterers, professionals sanitaris o de cuidats de persones grans, personal de transport de mercaderies, diplomàtics o aquells que puguin acreditar raons de força major.