Divendres, 25 de juny de 2021 - Edició 1065
La República

El govern espanyol prohibeix l’entrada de creuers provinents d’Itàlia i d’altres vaixells amb passatgers

ACN Madrid.-El Consell de Ministres extraordinari d’aquest dijous ha aprovat també la prohibició d’entrada de vaixells amb passatgers procedents d’Itàlia i de creuers de qualsevol origen que tinguin com a […]

Avatar
Agències 12/03/2020

ACN Madrid.-El Consell de Ministres extraordinari d’aquest dijous ha aprovat també la prohibició d’entrada de vaixells amb passatgers procedents d’Itàlia i de creuers de qualsevol origen que tinguin com a destí ports espanyols. La decisió respon a les mesures excepcionals per contenir la propagació del coronavirus i s’afegeix a les ja anunciades aquesta tarda pel president, Pedro Sánchez. La primera de les restriccions entrarà en vigor a les dotze de la nit d’aquest divendres i s’allargarà fins al 26 de març. En els cas dels creuers procedents d’altres ports podran entrar fins a les 12 de la nit del 15 de març amb l’objectiu de permetre el desembarcament dels ciutadans que ho desitgin però amb la condició que no podran tornar a embarcar.

Les mesures tindran una durada de 14 dies però es podran prorrogar en períodes iguals i s’avaluarà en funció de l’evolució de l’epidèmia. La restricció s’afegeix a l’anunciada dimarts per als vols directes entre Itàlia i els aeroports espanyols. La prohibició no s’aplicarà als vaixells de l’Estat, als que transportin únicament càrrega, als que facin navegacions amb finalitats humanitàries, metges o d’emergències, o als conductors de mercaderia rodada. El Ministeri de Sanitat, a més, es reserva la potestat d’aixecar “excepcionalment” les prohibicions als vaixells degudament autoritzats i en aquests casos es prendran les mesures de control necessàries.