Dijous, 21 de gener de 2021 - Edició 910
La República

El govern espanyol insisteix que cal avaluar els danys abans de decidir si declara Madrid zona catastròfica

ACN Madrid.-El ministre de l’Interior, Fernando Grande Marlaska, ha insistit aquest dimarts que el seu executiu esperarà a analitzar els danys que el Filomena abans de decidir si concedeix o […]

Avatar
Agències 12/01/2021

ACN Madrid.-El ministre de l’Interior, Fernando Grande Marlaska, ha insistit aquest dimarts que el seu executiu esperarà a analitzar els danys que el Filomena abans de decidir si concedeix o no la declaració de “zona greument afectada” –la nova denominació de la ‘zona catastròfica’- a la Comunitat de Madrid. En roda de premsa posterior al Consell de Ministres, Marlaska ha recordat que per fer aquesta declaració la llei exigeix que es compleixin una sèrie de requisits com que l’emergència tingui lloc a una part important e l’Estat i que les comunitats no tinguin capacitat de gestionar-la.

La portaveu del govern espanyol, María Jesús Montero, ha reclamat al PP que no generi polèmiques “estèrils” i ha recodat que Madrid és el territori més beneficiat pel repartiments dels fons per la covid.Montero ha recordat que aquest dimarts s’ha iniciat l’avaluació dels danys “i un cop passi el temporal aplicarem la normativa corresponent per rescabalar les persones i empreses que hagin patit danys”. Tot plegat després que la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, i l’alcalde de Madrid, Jose Luis Martínez Almeida, hagin reclamat la declaració de Madrid com a zona catastròfica perquè les empreses puguin rebre indemnitzacions i s’estableixin bonificacions fiscals. Montero ha criticat que “alguns” –en referència al PP- “intentin muntar una polèmica política” sobre cada qüestió quan els ciutadans volen una resposta “coordinada” als reptes que la societat afronta en els últims dies. “Hem de resoldre les problemes dels ciutadans i no generar polèmiques estèrils que no aporten res ni serveixen a la convivència”, ha dit. Per això ha promès que el seu govern seguirà operant amb la “col·laboració lleial” i demanat “responsabilitat i alçada de mires” a les administracions. “Això és el que ens demana i espera el conjunt dels ciutadans i no ens perdonaríem que estiguéssim enfangats en altres consideracions”, ha dit. Pel que fa a les crítiques de la presidenta de la Comunitat de Madrid al govern “malgastador” de Sánchez, Montero ha recordat a Ayuso que el seu territori és el més beneficiat per les ajudes per la covid. “A aquestes alçades és molt evident que la presidenta de la Comunitat de Madrid utilitza el govern d’Espanya com a ariet” per crear “confrontació” quan els ciutadans “reclamen unitat”, ha dit.

Relacionats