Divendres, 22 de gener de 2021 - Edició 911
La República

El govern espanyol assegura que l’augment de la factura de la llum es “puntual” i afecta altres països

ACN Madrid.-La portaveu del govern espanyol i ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, ha assegurat aquest dimarts que l’augment de la factura de la llum coincidint amb el temporal de fred […]

Avatar
Agències 12/01/2021

ACN Madrid.-La portaveu del govern espanyol i ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, ha assegurat aquest dimarts que l’augment de la factura de la llum coincidint amb el temporal de fred i neu és “conjuntural” i “puntual” i no tindrà continuïtat en els pròxims mesos. A la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, Montero ha afirmat que es tracta d’un “pic concret” fruit de l’increment de la demanda i la caiguda de l’aportació de les energies renovables. Segons Montero “el govern treballa de manera intensa en l’abaratiment de la factura” al llarg del 2021, especialment en la que paguen els consumidors domèstics.

Els preus del mercat majorista de l’electricitat han augmentat un 123% en els últims dies, però segons el govern espanyol es tracta d’una situació puntual que en el conjunt de l’any no afectarà a la tendència a la baixa que ha registrat el preu que paguen els consumidors. No es tracta, segons Montero, d’una “tendència”.En aquest sentit la portaveu del govern espanyol ha assegurat que el rebut de la llum a caigut un 40% en els últims dos anys i el seu executiu ja ha activat mesures per protegir especialment les famílies vulnerables, com per exemple amb l’activació d’un bo social que segons ha recordat Montero ja està beneficiant 1,3 milions de consumidors vulnerables.Montero ha recordat també que aquest increment “puntual” de l’augment del preu de l’electricitat “no passa nomes a Espanya”. “Està passant al context europeu perquè hi ha regles comunes de fixació de preus i esperem que es vagi abaratint” gràcies a les mesures del govern, ha dit.

Relacionats