Dilluns, 18 de gener de 2021 - Edició 907
La República

El govern espanyol aprovarà aquest desembre una nova mesura contra els desnonaments

ACN Madrid.-El vicepresident segon del govern espanyol i líder de Podem, Pablo Iglesias, ha anunciat aquest dijous al Congrés que el seu govern aprovarà durant el mes de desembre “una […]

Avatar
Agències 26/11/2020

ACN Madrid.-El vicepresident segon del govern espanyol i líder de Podem, Pablo Iglesias, ha anunciat aquest dijous al Congrés que el seu govern aprovarà durant el mes de desembre “una mesura per evitar el desnonament sense alternativa habitacional de les persones vulnerables”. Iglesias espera que la mesura “no trigui més de dues setmanes” en fer-se realitat. “La Vicepresidència segona i el Ministeri de Transports i Habitatge estem treballant molt intensament per tenir-la a punt tan aviat com sigui possible”, ha afirmat durant la seva compareixença a la Comissió Mixta dels Objectius de Desenvolupament Sostenible.

L’anunci arriba després de la polèmica suscitada per la signatura de Podem d’una esmena pactada amb ERC i Bildu als pressupostos per impedir que es continuïn produint desnonaments malgrat la situació de crisi. El fet que Podem esmenés els seus propis pressupostos va generar malestar a les files socialistes –amb declaracions públiques de la ministra Robles- i va derivar en un compromís per part de la portaveu del govern espanyol, María Jesús Montero, d’ampliar el decret existent que expirava el 31 de gener.Iglesias no ha concretat la forma que adoptarà aquesta mesura, però sí que ha fet una reflexió a l’entorn de la polèmica que ha acabat fent-la possible. “A vegades les discrepàncies i diferències es tradueixen en mesures positives per a la gent”, ha dit. Previsiblement serà un decret que, segons fonts parlamentàries, recollirà la prohibició de desnonar col·lectius afectats per la crisi de la covid, fet que amplia la protecció que existia fins ara, i durarà fins al final de l’estat d’alarma. Implicació dels serveis socialsSegons fonts de Podem, l’executiu espanyol treballa sobre la implicació dels serveis socials al procés. Per decidir sobre un desnonament, el jutge haurà de tenir primer un informe dels serveis socials que determini el grau de vulnerabilitat de les persones que es troben en el procés, fet que implicarà els ajuntaments.A més incidirà en el fet que les CCAA i els ajuntaments han d’orientar les ajudes del Pla Estatal de l’Habitatge per assolir solucions habitacionals per a les persones afectades per processos de llançament.

Relacionats