Dissabte, 25 de març de 2023 - Edició 1703
La República

El Govern es desmarca de la proposta de Colau de rebaixar un 50% la T-Usual i diu que és “electoralista”

ACN Barcelona – El vicepresident del Govern, Jordi Puigneró, s’ha desmarcat de la proposta llançada aquest dimecres per l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que aposta rebaixar un 50% el preu […]

Agències 30/03/2022

ACN Barcelona – El vicepresident del Govern, Jordi Puigneró, s’ha desmarcat de la proposta llançada aquest dimecres per l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que aposta rebaixar un 50% el preu de la T-Usual durant tres mesos. Tal com ha apuntat el també conseller de Polítiques Digitals i Territori, la mesura tindria un cost de 50 milions d’euros. “Demanaria a l’alcaldessa Colau que quan es fan aquest tipus de propostes es vingui amb el xec al darrere. Cal responsabilitat en el tipus d’anuncis de mesures que, a més, no ha de pagar ella”, ha afirmat abans de definir com “electoralista” la idea. Puigneró també ha lamentat haver conegut la proposta a través dels mitjans i ha recordat que el preu del transport públic ja està congelat des de fa mesos.

El vicepresident ha afirmat estar obert a debatre propostes que millorin els serveis públics, però fent-ho a través dels “òrgans corresponents”, en aquest cas, l’Autoritat del Transport Metropolita. “Cal fer propostes enraonades i de consens”, ha reclamat.

En declaracions a la premsa, Puigneró ha demanat a Colau “responsabilitat” i s’ha preguntat si l’Ajuntament de Barcelona ja ha preparat una partida per fer front al cost de la proposta de l’alcaldessa. “Aquesta baixada que ara proposa evidentment és un cost i un dèficit molt important que al final acabaran pagant els ciutadans, però d’una altra manera”, ha afegit el conseller.

En qualsevol cas, no ha descartat seure i valorar amb l’alcaldessa quin marge hi ha per mesures que afectin els preus del transport. 

El titular de Polítiques Digitals ha recordat que el transport públic “ja fa un parell anys que pateix un dèficit a conseqüència de la pandèmia” i “ara pateix també un dèficit energètic”, ja que “el preu de l’energia ha pujat de forma espectacular”, ha alertat.