Dimarts, 27 de setembre de 2022 - Edició 1524
La República

El Govern destinarà 20 MEUR en ajudes per al sector de les extraescolars i del lleure educatiu

ACN Barcelona.-El Govern destinarà 20 milions d’euros (MEUR) a ajudes per al sector de les extraescolars i del lleure educatiu davant de les dificultats derivades de la pandèmia del coronavirus. […]

Agències 10/11/2020

ACN Barcelona.-El Govern destinarà 20 milions d’euros (MEUR) a ajudes per al sector de les extraescolars i del lleure educatiu davant de les dificultats derivades de la pandèmia del coronavirus. Es tracta d’una prestació econòmica de pagament únic destinada a les empreses, treballadors autònoms i entitats per afavorir la sostenibilitat econòmica del sector, que ha patit una reducció dràstica i involuntària dels ingressos o un increment de les despeses com a conseqüència de la crisi sanitària. Com a mesura davant de la segona onada de la covid-19, a finals d’octubre es van suspendre de forma temporal les activitats de lleure infantil i juvenil, l’esport escolar i les extraescolars, excepte aquelles que es fan a l’escola amb el mateix grup estable.

El Decret estableix tres modalitats diferents de l’ajuda. Una modalitat és per a les activitats específicament de lleure educatiu: es destinaran 1.500 euros per a entitats, empreses i treballadors autònoms que realitzen activitats de lleure educatiu d’esplais diaris de dilluns a divendres i d’esplais o agrupaments escoltes que fan activitat de cap de setmana.Una segona modalitat és per a les activitats extraescolars: 3.500 euros per a professionals autònoms, empreses i altres entitats que realitzen activitats extraescolars. En aquesta modalitat s’hi inclouen, per una banda, les activitats que es fan als centres educatius i, per l’altra, la resta de formació no reglada, com de reforç, d’idiomes en escoles privades, de música i dansa, de pintura o de robòtica, i totes aquelles que no depenguin de les federacions esportives. La tercera modalitat és per a les instal·lacions juvenils: 5.000 euros per a entitats privades titulars o gestores d’instal·lacions juvenils inscrites al Registre d’instal·lacions Juvenils de la Direcció General de Joventut. Les ajudes de menjador es mantindran encara que es confini el centreEl Decret llei aprovat pel Govern aquest dimarts també regula tres mesures més relacionades amb la crisi de la covid-19 en l’àmbit educatiu, encaminades a garantir la seguretat de la comunitat educativa. S’han d’aplicar durant el període en què siguin vigents les mesures sanitàries que s’acordin per gestionar la pandèmia. El Govern garanteix amb rang de llei que, davant de l’eventual confinament d’una part o la totalitat d’un centre educatiu, els alumnes beneficiaris de l’ajut de menjador seguiran rebent-lo a través d’un menú que es podran endur a casa. En segon lloc, fixa com a obligatòries les mesures de seguretat previstes. D’aquesta manera, estableix que la mascareta és obligatòria per accedir al centre i durant l’estada, d’acord amb els protocols vigents, per a totes les persones excepte els infants de fins a P5. També estableix que s’habilitaran alternatives a la presencialitat a aquells infants que no puguin portar mascareta per motius justificats. Els que no vulguin dur mascareta no podran entrar al centre.La tercera mesura fa referència a la comunicació de dades entre Salut i Educació, indispensables per a la gestió de la crisi sanitària.