Diumenge, 26 de març de 2023 - Edició 1704
La República

El Govern destina 90 MEUR per crear places d’escoles bressol de titularitat dels ajuntaments

ACN Barcelona – El Govern ha aprovat aquest dimarts destinar 90 milions d’euros (MEUR) a la creació de places d’escoles bressol de titularitat dels ajuntaments, així com a la rehabilitació […]

Agències 28/02/2023

ACN Barcelona – El Govern ha aprovat aquest dimarts destinar 90 milions d’euros (MEUR) a la creació de places d’escoles bressol de titularitat dels ajuntaments, així com a la rehabilitació i les despeses de funcionament dels centres rurals on s’implanti el primer cicle d’educació infantil. Aquesta dotació permetrà al Departament d’Educació dur a terme la convocatòria de subvencions adreçades als ens locals i destinades al finançament d’infraestructures, equipament i funcionament de les noves places del primer cicle d’educació infantil en centres públics. La inversió, que s’emmarca en el Pla de recuperació, transformació i resiliència (PRTR), finançat pels fons europeus NextGenerationEU, es dividirà en dues anualitats: 60 MEUR el 2023 i 30 MEUR el 2024.

Els ajuntaments podran establir l’oferta de creació de places públiques de 0 a 3 anys i el Departament d’Educació, amb la dotació econòmica aprovada pel Govern, finançarà tant les places com les infraestructures i l’equipament necessari.

Aquesta subvenció arriba després que el Govern comencés aquest curs a fer gratuït l’I2. Els nous pressupostos contemplen una partida de 84,7 MEUR a aquesta mesura per aquest any, 52,3 milions més que l’any passat.

La convocatòria de subvencions forma part del Programa d’impuls a l’escolarització en el primer cicle d’educació infantil amb noves places de titularitat pública, prioritàriament d’1 i 2 anys. Concretament, s’adreçarà a accions de reforma i rehabilitació; equipament per a noves unitats; nova construcció i despeses de funcionament.