Edició 1891

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de setembre del 2023
Edició 1891

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de setembre del 2023

El Govern demana als 5,48 milions d’electors que s’expressin a les urnes: “El vot és el màxim símbol de la democràcia”

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – El Govern ha fet una crida als 5,48 milions de catalans censats a les eleccions municipals del 28-M que s’expressin a les urnes. “El vot és el màxim símbol de la democràcia i avui demanem mobilització i que la ciutadania s’expressi”, ha dit la consellera de Presidència, Laura Vilagrà, en una roda de premsa per informar del desenvolupament dels comicis als ajuntaments i les eleccions al Consell General d’Aran. Vilagrà, ha explicat que la jornada es desenvolupa “sense incidències greus ni significatives” tot i que hi hagut “endarreriments” perquè alguns membres han arribat tard i incidències com “retirada de propaganda” a prop d’un col·legi i “algun pany forçat”.

En tot cas, la consellera ha detallat que es tracta d’incidències “habituals” en els processos electorals.

Publicitat

Vilagrà, que lidera la conselleria responsable del desenvolupament dels processos electorals, ha afirmat que les 9.846 meses s’han pogut constituir i, per tant, “la votació es desenvolupa de forma totalment normalitzada”. En aquestes eleccions hi ha presentades llistes en tots els municipis i entitats municipals descentralitzades. “En cap cas s’hauran de repetir les eleccions”, ha puntualitzat la consellera de la Presidència.

En total, el cens ha crescut un 1,2% des del 2019, quan es van celebrar els últims comicis per escollir els alcaldes i alcaldesses.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió