Diumenge, 25 de juliol de 2021 - Edició 1095
La República

El Govern atorga 5,3 milions d’euros a la Fundació Cecot Innovació per desenvolupar el programa Reempresa fins al 2023

ACN Barcelona.-El Govern ha aprovat aquest dimarts concedir un total de 5.399.637 euros a la Fundació Cecot Innovació per desenvolupar el programa ‘Suport a la continuïtat empresarial mitjançant el creixement: […]

Avatar
Agències 24/11/2020

ACN Barcelona.-El Govern ha aprovat aquest dimarts concedir un total de 5.399.637 euros a la Fundació Cecot Innovació per desenvolupar el programa ‘Suport a la continuïtat empresarial mitjançant el creixement: Reeempresa 2020’. Aquesta iniciativa té per objectiu fomentar la transmissió empresarial i evitar el tancament de negocis per falta de relleu. La subvenció directa està vehiculada a través del Departament d’Empresa i Coneixement. Amb ella, la Fundació de la Cecot podrà finançar aquestprograma el 2020 i fins al 2023. La decisió s’emmarca en les actuacions de l’executiu català per evitar el tancament d’empreses, donat que permet trobar un relleu en casos de finalització de l’activitat per diverses motivacions, entre elles la jubilació.

Aquesta subvenció s’emmarca en les actuacions que impulsa el Govern de foment de la competitivitat industrial i empresarial, d’impuls a l’emprenedoria i a la creació, creixement i consolidació de noves empreses, i a la generació d’ocupació. Així, es vol garantir el finançament i la continuïtat d’aquesta iniciativa estratègica que se suma a les mesuresimpulsades pel Govern per pal·liar els efectes econòmics de la covid-19.En aquest sentit, la Fundació CECOT Innovació té com a objectiu oferir els seus serveis per ajudar les empreses en el repte de ser cada dia més competitives. De la mateixa manera, se’ls dona suport per al desplegament i la sistematització de la innovació com a procés integrat en el desenvolupament de productes i en la millora contínua de les organitzacions. Pel que fa a l’àmbit de l’emprenedoria, ofereix assessorament per a la creació d’empreses i també per al creixement empresarial. En aquest context s’emmarca Reempresa, que funciona com a espai físic i virtual per tal de coordinar els serveis efectius de suport en els processos de transmissió d’empreses. El servei va néixer a Terrassa l’any 2011, i segons la patronal ha evitat el tancament de més de 2.900 negocis a tot Catalunya i la pèrdua de més de 8.000llocs de treball catalans. El projecte ‘Suport a la continuïtat empresarial mitjançant el creixement: Reempresa 2020’ es presenta com un model de creixement empresarial per tal d’oferir un nou patró d’emprenedoria en què participin empreses, empresaris i emprenedors, mitjançant la transmissió d’empreses. La iniciativa persegueix quatre objectius estratègics: detecció més inicial d’empreses amb dificultats, susceptibles de ser transmeses; segmentació dels mercats (comerç, indústria i turisme) i definició de metodologies específiques de transmissió d’empreses per a cada mercat; focalització en el creixement de les empreses transferides; i monitoratge i propostes de polítiques públiques.