Dijous, 24 de juny de 2021 - Edició 1063
La República

El Govern aprova un tercer increment del pressupost per valor de 795 MEUR per finançar l’impacte de la pandèmia

ACN Barcelona.-El Govern ha aprovat aquest dimarts un nou increment dels pressupostos de la Generalitat per valor de 795 MEUR. Aquesta ampliació dels comptes públics s’efectua a càrrec dels recursos […]

Avatar
Agències 17/11/2020

ACN Barcelona.-El Govern ha aprovat aquest dimarts un nou increment dels pressupostos de la Generalitat per valor de 795 MEUR. Aquesta ampliació dels comptes públics s’efectua a càrrec dels recursos que li corresponen a Catalunya del Fons Extraordinari Covid-19 Estatal, creat per finançar l’impacte de la pandèmia en els comptes públics dels territoris. La nova dotació es destinarà principalment a reforçar el pressupost del Departament de Salut i a atendre noves necessitats urgents derivades de la pandèmia. Es tracta del tercer increment dels comptes públics que autoritza l’executiu català a càrrec del Fons Covid-19, després de les realitzades el juliol (1.230 milions d’euros) i el setembre (354 milions d’euros).

Augment acumulat de 2.799 MEURA això s’hi afegeix l’increment del pressupost efectuat l’octubre passat (420 milions d’euros) amb motiu de l’aprovació d’una taxa de referència del dèficit per al 2020 (0,2% del PIB). En conjunt, l’increment acumulat des del juliol és de 2.004 milions, que amb aquesta nova ampliació se situarà en 2.799 milions.La normativa vigent estableix que, per tal d’incorporar nous ingressos als comptes públics, s’han de generar els corresponents crèdits pressupostaris de despesa per un import equivalent. Per aquesta raó, el Govern ha aprovat avui dimarts una generació de crèdit per valor de 795 milions, els quals s’ubicaran en la partida específica del fons de contingència creada per allotjar tots els recursos provinents del Fons Covid-19. Des d’allà s’aniran transferint recursos als diferents departaments en funció de les seves necessitats, tal i com s’ha fet dins ara amb els altres trams del fons.L’import generat s’haurà d’ajustar a l’assignació definitiva que autoritzi el Ministeri d’Hisenda per a Catalunya d’acord amb els criteris establerts al Real Decret Llei 22/2020, de 16 de juliol, pel qual es regula la creació del Fons Covid-19 i s’estableix les regles relatives a la seva distribució i lliurament.