Dijous, 30 de juny de 2022 - Edició 1435
La República

El Govern aprova l’oferta d’ocupació pública d’estabilització dels empleats de la Generalitat

ACN Barcelona – El Govern ha aprovat aquest dimarts l’oferta d’ocupació pública d’estabilització dels empleats de la Generalitat. Així, el Consell Executiu ha donat llum verda a l’acord al qual […]

Agències 24/05/2022

ACN Barcelona – El Govern ha aprovat aquest dimarts l’oferta d’ocupació pública d’estabilització dels empleats de la Generalitat. Així, el Consell Executiu ha donat llum verda a l’acord al qual van arribar a principis de maig Govern i sindicats a la reunió de la Mesa General de Negociació dels empleats públics de l’Administració de la Generalitat (MEPAG) per reduir la temporalitat amb més de 46.800 places, que es convocaran de forma excepcional per dues vies: concurs de mèrits i concurs d’oposició. Amb aquesta mesura l’executiu pretén assolir l’objectiu de situar la taxa de temporalitat en places de la Generalitat per sota del 8% el 2024, tal com marquen els estàndards europeus, després de la sentència del TJUE del març del 2020.

Les convocatòries derivades d’aquesta oferta d’ocupació pública d’estabilització es publicaran abans del 31 de desembre de 2022.

 A més, l’Executiu ha aprovat l’increment de la plantilla pressupostària de 37 entitats del sector públic institucional per incloure-hi de forma estructural 668 places fins ara conjunturals ocupades per personal temporal de llarga durada. Són places que, si bé es van crear amb caràcter temporal, tenen assignades funcions i tasques que, amb el temps, han passat a formar part de l’activitat ordinària i habitual d’aquestes entitats perquè s’han incorporat com a nous serveis públics o per ampliar els ja existents.