Dissabte, 1 d'octubre de 2022 - Edició 1528
La República

El Govern aprova el nou decret que delimita el districte de conca fluvial de Catalunya

ACN Barcelona – El Govern ha aprovat aquest dimarts el decret que delimita el districte de conca fluvial de Catalunya. Aquest s’integra per les aigües superficials i subterrànies de les […]

Agències 15/02/2022

ACN Barcelona – El Govern ha aprovat aquest dimarts el decret que delimita el districte de conca fluvial de Catalunya. Aquest s’integra per les aigües superficials i subterrànies de les conques internes així com per les aigües costaneres compreses entre el terme municipal de Portbou i el Perelló. El text aprovat substitueix el del 2009 i fixa que el districte de conca fluvial està constituït per les conques hidrogràfiques internes –conques i subconques que drenen les aigües superficials cap als rius Muga, Fluvià, Ter, Daró, Tordera, Besòs, Llobregat, Foix, Gaià, Francolí i Riudecanyes- i les de totes les rieres costaneres entre la frontera amb França i la conca del riu Sènia.

En aquestes últimes s’inclouen les conques del Barranc de Sant Pere, al nord de la conca de l’Ebre, i les conques de les rieres del Montsià situades a la plana d’Alcanar, entre les parts baixes de les conques de l’Ebre i de la Sènia.

Inclou també les masses d’aigua subterrànies situades sota els límits definits per les divisòries de les conques hidrogràfiques. Les masses d’aigua costaneres o de transició  (badies i aigües de bany fins a la primera milla de la línia de la costa) i les masses costaneres, compromeses entre el límit de Portbou i la punta del Cap Roig, al terme municipal del Perelló.

Els criteris de delimitació que estableix el decret contribueixen a la coordinació amb les demarcacions hidrogràfiques veïnes i amb les corresponents administracions hidràuliques.

El decret entraré en vigor als 20 dies de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat (DOGC).