Dimarts, 28 de setembre de 2021 - Edició 1160
La República

El fons suec EQT compra Idelista per 1.321 MEUR

ACN Barcelona.-El fons d’inversió suec EQT ha signat un acord per comprar Idealista a Apax Partners per 1.321 milions d’euros. El tancament de l’operació està previst pel desembre d’aquest any. […]

Avatar
Agències 10/09/2020

ACN Barcelona.-El fons d’inversió suec EQT ha signat un acord per comprar Idealista a Apax Partners per 1.321 milions d’euros. El tancament de l’operació està previst pel desembre d’aquest any. L’equip directiu de la companyia, així com el fundador i conseller delegat, Jesús Encinar, continuaran al capdavant de l’empresa. Amb aquesta operació, el fons pretén “impulsar el creixement” d’Idealista i ampliar la cartera de serveis de valors afegits per a agents immobiliaris. “EQT donarà suport als plans d’Idealista d’augmentar la penetració en els mercats estratègics i enfortir el seu posicionament com a líder de mercat i plataforma en línia de referència per a anuncis classificats immobiliaris del sud d’Europa”, ha manifestat l’empresa en un comunicat.

El 2015, Idealista va vendre el 80% de les seves accions a Apax Partners per prop de 230 milions d’euros. Ara, el fons ha venut la seva participació per gairebé sis vegades més, mentre que la resta de l’accionariat continua en mans dels fundadors. “Idealista representa per a EQT una inversió estratègica, que encaixa perfectament en l’enfocament de l’empresa d’invertir en companyies d’alt creixement i associar-se amb equips de gestió d’excel·lència. Estem impressionats per la posició de lideratge en el mercat que Idealista ha construït en els últims vint anys i estem encantats de donar suport a Idealista i al seu equip de gestió empresarial en aquesta pròxima etapa de creixement”, ha assegurat el soci i codirector global de TMT a EQT Partners i assessor d’inversions per EQT IX, Bert Janssens. “El profund coneixement d’EQT del sector immobiliari i els anuncis classificats en línia, la seva presència local a Espanya i Itàlia i l’àmplia xarxa d’assessors ens resultaran summament útils i seran clau per al nostre èxit en el futur”, ha afegit el conseller delegat d’Idealista, Jesús Encinar. El portal immobiliari, creat l’any 2000 i amb seu a Madrid, dona suport a aproximadament 40.000 agents immobiliaris i rep 38 milions de visites mensuals úniques a Europa. EQT, per la seva banda, és una empresa d’inversions a escala internacional, amb més de 62.000 milions d’euros en capital captat en dinou fons amb actius gestionats per un valor aproximat de 40.000 milions d’euros. L’empresa està present a Europa, Àsia – Pacífic i Nord-amèrica i té una plantilla d’aproximadament 159.000 professionals.