Dijous, 16 de setembre de 2021 - Edició 1148
La República

El festival Revela’t torna amb Alberto García-Alix i Bruce Gilden com a fotògrafs destacats

ACN Barcelona.-Les obres d’Alberto García-Alix i el fotògraf de l’agència Magnum Bruce Gilden seran protagonistes del setè festival Revela’t, dedicat exclusivament a la fotografia analògica. El certamen se celebrarà del […]

Avatar
Agències 03/04/2019

ACN Barcelona.-Les obres d’Alberto García-Alix i el fotògraf de l’agència Magnum Bruce Gilden seran protagonistes del setè festival Revela’t, dedicat exclusivament a la fotografia analògica. El certamen se celebrarà del 7 al 16 de juny amb epicentre a Vilassar de Mar i novament a Barcelona (OFF Revela’t), on segueix ampliant la seva presència fins a 15 espais expositius. A Vilassar el Revela’t presenta 35 exposicions en espais emblemàtics (la Fàbrica de Can Garbat o l’Espai l’Estrella, entre altres), així com tallers, presentacions i projeccions, com el film de García-Alix ‘De donde no se vuelve’, protagonista de l’acte inaugural. El festival pretén exhibir i estimular projectes fotogràfics que reflecteixin la relació de l’ésser humà amb el planeta i enguany té per leitmotiv “Klaatu Barada Nikto”, mítiques paraules del film ‘Ultimàtum a la Tierra’ (Robert Wise, 1951) que pronunciades in extremis, salven la humanitat i amb ella la Terra.

La setena edició del festival Revela’t 2019 oferirà tant a Vilassar de Dalt com a Barcelona desenes d’activitats: tallers, presentacions i projeccions al voltant d’aquesta disciplina artística així com una cinquantena d’exposicions, entre les que hi haurà grans autors com Bruce Gilden (Magnum Photos) o Alberto García-Alix. García-Alix, retratista de la Movida madrilenya, és un dels exponents de la fotografia contemporània europea. Pel davant del seu objectiu han passat personalitats com Camarón, Almodóvar, Rossy de Palma i centenars de persones anònimes i paisatges urbans i remots que s’han exposat al Museu Reina Sofia fins a la Xina, Mèxic, Estats Units o Japó, fent-lo mereixedor, l’any 1999, del Premi Nacional de Fotografia del Ministeri de Cultura. García-Alix inaugurarà el certamen, el dia 7 de juny al Teatre La Massa de Vilassar de Dalt, projectant ‘De donde no se vuelve’, vídeo de 40 minuts que recorre la seva vida a través de reflexions i evocadores imatges en blanc i negre realitzades, sempre, en format analògic.També el nord-americà Bruce Gilden, que des de 1998 forma part de l’agència Magnum, serà present a través de les seves imatges al festival. La seva sèrie de fotografies i retrats Syracuse, 1981, realitzada fa 38 anys a la ciutat novaiorquesa, ha romàs inèdita fins l’actualitat i es podrà veure íntegra, per primera vegada, al Revela’t 2019.Els espais del Revela’t 2019El festival Revela’t neix l’any 2013 a Vilassar de Dalt, i quatre anys més tard, mantenint l’epicentre a la població del Maresme, s’expandeix a Barcelona sota el nom d’OFF Revela’t convertint-la en segona seu, així com a Madrid, on el desembre de 2018 s’hi celebra la primera edició hivernal. Per a l’edició d’enguany la seu principal segueix sent Vilassar de Dalt, que acollirà 35 exposicions en espais emblemàtics del municipi: la Fàbrica de Can Garbat, l’Espai L’Estrella, el Museu, la Sala Rajolers i el Teatre de la Massa, així com els carrers i la Plaça de la Vila. Com cada any, també a Vilassar hi tindrà lloc l’acte d’inauguració. La presència de Revela’t a Barcelona creix fins als 15 espais expositius. Galeries i espais com Valid Foto BCN, Fifty Dots Gallery, Mecànic, Pati Llimona o Can Basté en seran algunes de les subseus.