Edició 1894

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 02 de octubre del 2023
Edició 1894

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 02 de octubre del 2023

El dispositiu d’atenció a temporers de Lleida es posarà en marxa el dilluns 12 de juny amb 122 places d’allotjament

|

- Publicitat -

ACN Lleida – El dispositiu d’atenció a persones temporeres de l’Ajuntament de Lleida es posarà en marxa el dilluns, dia 12 de juny, al pavelló 3 de Fira de Lleida. L’equip tècnic ja està treballant al pavelló per condicionar l’espai a les necessitats que requereix la campanya agrària a Lleida, un cop ha finalitzat l’Aplec del Caragol. La instal·lació donarà cabuda a 122 persones, i també oferirà els serveis de dutxes, esmorzar i sopar, consigna i autobugaderia. L’horari d’obertura del pavelló serà de 18 a 08 h. Com en anteriors edicions, el dispositiu es complementa amb habitatges cedits per l’EMAU, amb capacitat per a 99 places i un cost de 5 euros la nit. Un dels habitatges es reservarà per treballadores.

L’Oficina d’Atenció Única està operativa des de l’1 de maig al Centre Cívic de l’Ereta i a partir del 12 de juny es traslladarà al pavelló 3. Les funcions bàsiques de l’oficina són donar informació dels serveis que ofereix el projecte d’atenció social i l’acreditació necessària per al seu ús. A més, el servei ofereix també assessorament jurídic, mediació intercultural i suport sindical, en col·laboració amb altres professionals i amb els sindicats CCOO, CGT i UGT.

Publicitat

El dispositiu d’atenció social que coordina la Paeria de té com a objectiu cobrir les necessitats bàsiques de les persones que venen en recerca de feina durant al campanya de la fruita. L’objectiu principal és donar suport a aquestes persones, sobretot quan no troben feina i en els casos en què arriben en situació administrativa irregular i, per tant, no poden ser contractats.

El servei s’ubica de nou al pavelló 3 de Fira de Lleida i ofereix acollida nocturna, acompanyament i vigilància de la salut. Hi ha 122 places disponibles i, com a criteri general, una persona pot passar-hi fins a 7 nits, amb possibilitat de pròrroga de 3 dies. Així mateix, la Paeria deriva els possibles casos de vulnerabilitat a l’allotjament Jericó.

L’espai disposa de dutxes individuals en mòduls, en horari de 18 a 21.45 h, per a les persones que ho necessitin, tant si pernocten al pavelló com si no. L’esmorzar i el sopar se serviran de 6.30 a 8 h i de 19 a 22 h, respectivament. A més, hi ha els serveis de consigna i d’autoservei de bugaderia, amb cinc rentadores i cinc assecadores.

<strong>Cessió d’habitatges per part de l’EMAU</strong>

A banda de l’espai al pavelló, l’Empresa Muncipal d’Agenda Urbana de Lleida ha cedit 99 places en habitatges moblats. Aquestes places ja estan disponibles i les persones beneficiàries seran treballadores del camp en situació de precarietat econòmica, però amb contracte laboral vigent o de formalització imminent. El cost d’aquest allotjament social és de cinc euros per nit a pagar setmanalment, amb una fiança prèvia retornable de 100 euros.

Les persones que demanin aquest servei signaran un contracte temporal de cessió d’habitació, que serà d’ús individual o per a dues persones, segons les dimensions de l’habitatge. Un dels habitatges es reserva per a dones treballadores.

<strong>Treball de carrer i comunitari</strong>

En aquest període de campanya agrària, un equip d’educadors d’entorn fa sortides nocturnes per detectar situacions de risc de persones pernoctant al carrer i possibles assentaments, així com per a oferir mediació comunitària. Un equip de mediació es dedica a promoure la convivència del col·lectiu temporer amb el veïnat, facilitar la resolució de conflictes, registrar possibles incidències i oferir assessorament i la derivació als recursos establerts. Incorpora servei de traducció en les seves interaccions i presta servei al Pavelló 3, als pisos de l’EMAU i en altres llocs de la ciutat on pugui haver més concentració de persones temporeres.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió