Dilluns, 18 de gener de 2021 - Edició 907
La República

El cribratge massiu d’assistents a un concert a l’Apolo es reprendrà el 12 de desembre

ACN Barcelona.-El Primavera Sound, la Fundació Lluita contra la Sida i les Malalties Infeccioses i l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol (Can Ruti) reprendran aquest desembre l’assaig clínic d’un cribratge […]

Avatar
Agències 01/12/2020

ACN Barcelona.-El Primavera Sound, la Fundació Lluita contra la Sida i les Malalties Infeccioses i l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol (Can Ruti) reprendran aquest desembre l’assaig clínic d’un cribratge massiu en un concert, que estava previst a l’octubre i es va ajornar per l’agreujament de la situació epidemiològica. La nova data per a la prova és el 12 de desembre, i de fet els assistents voluntaris ja han rebut la nova convocatòria, segons ha confirmat a l’ACN el Primavera Sound. L’estudi ha d’incloure tests d’antígens i proves PCR, abans i uns dies després del concert, i està previst que hi participessin un miler de persones, amb l’obligatorietat de portar la mascareta durant l’esdeveniment, excepte en el moment de consumir begudes.

En el concert-assaig organitzat pel dia 12 de desembre a la Sala Apolo hi actuaran els grups Renaldo & Clara i Mujeres i els DJ Marta Salicrú i Unai Muguruza. L’estudi sobre el cribratge massiu d’un concert té per objectiu provar diferents fórmules que puguin garantir un ambient segur per a esdeveniments relacionats amb l’oci, i concretament valorar la possibilitat d’organitzar concerts amb el públic dret i sense distància de seguretat. L’altre repte és eterminar l’eficàcia dels tests ràpids de detecció d’antígens com a estratègia de cribratge.

Relacionats