Divendres, 25 de juny de 2021 - Edició 1065
La República

El Corte Inglés acorda amb els sindicats el pla de sortida voluntària de fins a 3.292 treballadors

ACN Barcelona.-El Corte Inglés ha acordat amb els sindicats CCOO, Fasga, Fetico i UGT un pla de sortida voluntària que pot afectar fins a 3.292 treballadors, segons l’empresa. En virtut […]

Avatar
Agències 23/03/2021

ACN Barcelona.-El Corte Inglés ha acordat amb els sindicats CCOO, Fasga, Fetico i UGT un pla de sortida voluntària que pot afectar fins a 3.292 treballadors, segons l’empresa. En virtut d’aquest pacte, els operaris que s’hi adhereixin rebran una indemnització de 33 dies per any treballat fins a un màxim de 24 mensualitats, a banda d’una prima que es fixa en funció de l’antiguitat. Els treballadors amb més de 15 anys al Corte Inglés rebran un pagament equivalent al 20% del sou brut, del 10% els que duguin entre 10 i 15 anys i del 5% si en porten entre 5 i 10, segons els càlculs de la direcció. La firma també s’ha compromès a contractar dues empreses per ajudar els treballadors a trobar una nova feina d’acord als seus perfils i interessos professionals.

D’altra banda, l’empresa afirma que ha reduït un 15% el nombre d’afectats en cas que el total de baixes no es cobreixi amb voluntaris. Suposaria, afirma el Corte Inglés, reduir el procés d’extinció en unes 500 persones.El pla està obert a tots els treballadors de la companyia a excepció dels majors de 50 anys, que són els que, a parer del Corte Inglés, podrien tenir més dificultats per recol·locar-se. També n’estan exclosos els que tenen contracte temporal.