Edició 1779

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 09 de juny del 2023
Edició 1779

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 09 de juny del 2023

El Correllengua del 2023 homenatjarà el poeta Joan Brossa coincidint amb el 25è aniversari de la seva mort

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – El Correllengua del 2023 homenatjarà el poeta Joan Brossa coincidint amb el 25è aniversari de la seva mort. La Coordinadora d’Associacions per la Llengua Catalana (CAL) vol reivindicar “la voluntat i actitud dels catalans per combatre la substitució lingüística” en la seva 27a edició. Segons l’entitat, Brossa va mantenir durant tota la seva vida la voluntat d’escriure en català. “Sempre va defensar la llengua a ultrança i un exemple n’és el poema ‘La raó dels fets'”, ha assegurat la vicepresidenta de la Fundació Joan Brossa, Glòria Bordons, que també ha assenyalat que el poeta, per voler aprendre millor la llengua, va arribar a rebre’n classes clandestines.

Durant la presentació de la 27a edició del Correllengua el president de la CAL, Jaume Marfany, ha subratllat que “el bilingüisme social ha aconseguit emboirar la realitat que en aquest país hi existeix un conflicte lingüístic que porta a la substitució lingüística”

Publicitat

En aquesta línia, ha remarcat que els catalans tenen “una arma poderosa”, que és “la voluntat i actitud per fer servir la llengua arreu i amb tothom, sense timidesa, pors, ni complexos”. “Mantenir la llengua amb l’interlocutor ha d’esdevenir una actitud col·lectiva”, ha insistit.

Manifest a càrrec de Carme Sansa

Durant l’acte d’inici del Correllengua també s’ha llegit el manifest d’aquesta edició, escrit per l’actriu i activista Carme Sansa. Al text s’hi ha remarcat que amb l’esforç de la gent del carrer “Catalunya podrà ser lliure”. “S’ha de seguir lluitant per la normalització de la nostra llengua, que és la base de qualsevol cultura”, ha dit Sansa, i ha afegit que no es pot permetre que el català “vagi perdent presència en llocs on abans era habitual”.

A la presentació també s’ha comptat amb l’espectacle organitzat per l’Escola Memory, titulat ‘Perdó’, en el qual cinc joves actrius han demanat perdó per parlar en català de moltes

maneres, amb diferents idiomes i utilitzant fragments de cançons. També s’ha representat l’espectacle ‘Altres Brosses’, creat per Carles Rebassa i basat en obres breus del poeta avantguardista.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió