Dilluns, 2 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

El consum de ciment cau un 3,6% a l’octubre mentre que les exportacions augmenten un 7,7%

ACN Barcelona.-La caiguda de l’activitat econòmica com a resultat de les restriccions decretades per les administracions públiques i la “incertesa” de la pandèmia ha provocat un descens de tots els […]

Avatar
Agències 24/11/2020

ACN Barcelona.-La caiguda de l’activitat econòmica com a resultat de les restriccions decretades per les administracions públiques i la “incertesa” de la pandèmia ha provocat un descens de tots els indicadors del mercat de ciment. En els deu primers mesos de l’any, les exportacions han caigut un 16,9%, fins a 1,7 milions de tones de ciment. El consum ha baixat un 9,8%, fins a gairebé dos milions de tones, i la producció ha caigut un 1,6%, fins a tres milions de tones. A l’octubre, el consum ha caigut un 3,6% anual, fins a 192.741 tones. Les exportacions i la producció, en canvi, han registrat increments d’un 7,7% i un 23,8%, fins a 192.582 i 316.413 tones, respectivament.

Tot i això, el president de Ciment Català, Salvador Fernández, ha recordat que la licitació oficial s’ha reduït prop d’un 30% en l’últim any, un percentatge similar a la caiguda de visats d’edificació. “Aquestes dues magnituds indiquen l’activitat futura i ens fa sentir molt preocupats per la complexitat de la situació”, ha reconegut. “Ara estem patint els efectes de la segona onada de la pandèmia, que se sumen a les fortes caigudes que va tenir la primera onada durant la primavera. […] Anem sobrevivint de les obres en curs, però no veiem renovació de projectes de construcció de noves infraestructures que ajudin a salvar no només la nostra competitivitat com a sector, sinó el conjunt del país un cop se superi l’emergència sanitària”, ha advertit.