Diumenge, 25 de juliol de 2021 - Edició 1094
La República

El consum de ciment a Catalunya durant el primer semestre s’apropa als nivells anteriors a la pandèmia

ACN Barcelona.-El consum de ciment a Catalunya durant el primer semestre de l’any es va situar en els 1,09 milions de tones, una xifra que s’apropa els nivells a la […]

Avatar
Agències 20/07/2021

ACN Barcelona.-El consum de ciment a Catalunya durant el primer semestre de l’any es va situar en els 1,09 milions de tones, una xifra que s’apropa els nivells a la prepandèmia, ja que durant el mateix període del 2019 van ser d’1,12 milions de tones, segons ha informat aquest dimarts la patronal Ciment Català. En el cas de les vendes a mercats exteriors, els acumulats del primer semestre van ser superiors, fins a un milió de tones en els sis primers mesos de l’any davant les 966.000 del mateix període de fa dos anys. Pel que fa només al mes de juny, les pujades en el consum van ser un 7,2% superiors, fins a les 199.181 tones; la producció ho va fer en un 9,3% (317.127) i la millora de les exportacions es va traduir en un 16,1% (178.241).

Ciment Català atribueix aquesta millora a la recuperació econòmica de la primavera, que ha fet millorar les expectatives del sector i ha passat d’unes previsions de creixement del consum d’entre el 0% i el 3% durant aquest any a una forquilla d’entre el 5% i el 8%. És una recuperació, però, que d’altra banda també es pot veure amenaçada pels efectes de l’actual onada, segons Coment Català.El president sectorial de Ciment Català, Salvador Fernández Capo, recorda que calen “inversions socials, en habitatge, en infraestructures per a la mobilitat, en rodalies, o en sistemes de gestió d’aigües”. En aquest sentit, insta les administracions públiques a aprofitar els Fons Europeus Next Generation per desenvolupar projectes d’infraestructures “lligats a la Digitalització o a l’Energia” perquè una revifada del sector de la Construcció “té un efecte multiplicador sobre el conjunt de l’economia, i genera activitat i ocupació a diversos sectors”.