Dimarts, 7 de juliol de 2020 - Edició 712
La República

El Consorci per a la Normalització Lingüística ha impartit classes a 1,9 milions d’alumnes en 30 anys

ACN Barcelona.-El Consorci per a la Normalització Lingüística ha impartit classes a 1,9 milions d’alumnes en els seus 30 anys d’història. L’ens ha celebrat l’efemèride aquest dimecres, en un acte […]

Avatar
Agències 13/11/2019

ACN Barcelona.-El Consorci per a la Normalització Lingüística ha impartit classes a 1,9 milions d’alumnes en els seus 30 anys d’història. L’ens ha celebrat l’efemèride aquest dimecres, en un acte que ha comptat amb la presència de la consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga, i de la presidenta del Consorci i directora general de Política Lingüística, Ester Franquesa. La gala s’ha celebrat al Teatre Nacional de Catalunya. La consellera ha posat en valor “el compromís i el treball conjunt per la llengua pròpia del país” de l’entitat. Altres dades rellevants del Consorci són que en aquestes tres dècades ha impartit 83.565 cursos i ha format 137.000 parelles lingüístiques.

De la seva banda, Franquesa ha volgut fer un reconeixement per “l’esforç ingent, quotidià i constant de cercar les millors condicions per a la llengua”, amb la “complicitat” d’entitats, establiments i empreses d’àmbit local i comarcal que “dibuixen un cercle on la llengua és ben rebuda per ser-hi usada i apresa”.L’objectiu central del consorci és facilitar a la població adulta l’accés al coneixement del català i afavorir-ne l’ús. Des del Govern es considera una institució “clau en l’acolliment lingüístic dels ciutadans nouvinguts”, que actualment són un 72 % de l’alumnat.Actualment formen el Consorci, junt amb la Generalitat, 135 administracions públiques entre ajuntaments, consells comarcals i Diputacions a 146 punts d’atenció organitzats en 22 centres de normalització lingüística. Hi presten servei 744 professionals, entre directius, tècnics de dinamització, assessorament i ensenyament i personal administratiu.L’acte de celebració de l’aniversari ha tingut com a protagonistes alumnes dels cursos de català i participants al Voluntariat per la llengua procedents de Romania, la Xina, Rússia, Ucraïna, Albània, Costa Rica, Veneçuela, l’Uruguai, el Senegal i el Marroc.

Relacionats