Dimarts, 27 de setembre de 2022 - Edició 1524
La República

El conseller delegat del Banc Sabadell parla obertament de la venda de TSB: “Si apareixen compradors, ho estudiarem”

ACN Barcelona.-El conseller delegat del Banc Sabadell, César González-Bueno, ha parlat obertament de la venda de la filial britànica TSB, una operació que fins ara havia descartat i que tampoc […]

Agències 21/06/2021

ACN Barcelona.-El conseller delegat del Banc Sabadell, César González-Bueno, ha parlat obertament de la venda de la filial britànica TSB, una operació que fins ara havia descartat i que tampoc es contemplava en el nou Pla Estratègic presentat el maig passat. En una xerrada celebrada aquest dilluns al Círculo Ecuestre, el directiu ha assegurat que no preveu cap operació “a curt termini”, però sí més endavant. “No tenim necessitats urgents de capital i preferim veure com avança la rendibilitat de TSB; si més endavant hi ha un comprador interessant, estarem oberts a parlar”, ha comentat. Alhora, González-Bueno ha subratllat que el Sabadell es troba en un moment “dolç” per créixer i es mostra optimista pel que fa al futur postpandèmia de l’entitat.

Si bé el directiu ha insistit en el fet que el Sabadell “no es veu forçat a vendre”, també ha subratllat que no s’han de deixar d’estudiar “les bones inversions”. “Nosaltres no som el propietari natural de TSB; una cosa és que ara sigui una bona inversió i l’altre és siguem capaços de crear valor com a accionista únic”, ha dit. “Podem imaginar que, en una operació de concentració, un banc anglès pugui obtenir sinergies superiors a les que generem nosaltres des de l’Estat”, ha afegit, tot recordant que el pla estratègic del Sabadell té com a focus principal “el mercat espanyol”.