Dilluns, 14 de juny de 2021 - Edició 1054
La República

El Consell Interterritorial de Salut aborda el pla per ampliar la capacitat de detecció precoç del coronavirus

ACN Barcelona.-El Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut ha abordat aquest dilluns el pla per ampliar la capacitat de detecció precoç del coronavirus. Caldrà fer més proves des de […]

Avatar
Agències 04/05/2020

ACN Barcelona.-El Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut ha abordat aquest dilluns el pla per ampliar la capacitat de detecció precoç del coronavirus. Caldrà fer més proves des de l’atenció primària, PCR i d’altres, i incrementar la tasca de vigilància i identificació dels contactes per part dels centres de salut. “Les comunitats autònomes hauran de reforçar les capacitats en Atenció Primària i tots els sistemes d’informació perquè puguem tenir una adequada transmissió de dades”, ha remarcat el ministre, Salvador Illa. A Catalunya, el Departament de Salut destinarà 200 persones a la vigilància epidemiològica dels nous positius i els seus contactes.

Els sistemes de vigilància epidemiològica hauran de subministrar informació diària sobre l’evolució de la pandèmia per a la presa de decisions, amb nous indicadors i amb un nivell de desagregació detallat que permeti adoptar reaccions ràpides en cas de nous brots.