Dilluns, 14 de juny de 2021 - Edició 1054
La República

El Consell Comarcal del Baix Penedès assessorarà gratuïtament les empreses per reactivar l’economia del territori

ACN El Vendrell.-El Consell Comarcal del Baix Penedès ha presentat aquest dijous el Pla de Reactivació Econòmica Covid-19 per millorar la competitivitat de les empreses de la comarca. El pla […]

Avatar
Agències 28/01/2021

ACN El Vendrell.-El Consell Comarcal del Baix Penedès ha presentat aquest dijous el Pla de Reactivació Econòmica Covid-19 per millorar la competitivitat de les empreses de la comarca. El pla contempla assessorament gratuït a les 2.913 empreses del territori i se centrarà, especialment, amb les petites i mitjanes companyies, que facturen menys de 10 milions d’euros anuals i que tenen una plantilla inferior als cinc treballadors. El programa de reactivació oferirà eines per reforçar àmbits com la digitalització, la formació, l’organització interna o les sol·licituds de línies d’ajuts. “Cal fer esforços urgents per ser empreses més competitives”, ha dit el president de l’ens Joan Sans.

La situació econòmica ja era precària abans de la pandèmia, amb la taxa d’atur més elevada de Catalunya. Actualment, els municipis més afectats pels ERTO són Santa Oliva, amb el 51% de la població afectada, seguits per Masllorenç amb més del 20% i l’Arboç amb gairebé un 14%. En canvi, Bonastre i el Montmell són els municipis menys afectats amb gairebé un 1% de la població afectada. Pel que fa a Cunit, Calafell i El Vendrell són els municipis que registres una major afectació en el sector de l’hostaleria.