Dimecres, 23 de juny de 2021 - Edició 1063
La República

El Conselh Generau d’Aran regularà l’accés a les zones amb molta afluència de visitants

ACN Vielha.-El Conselh Generau d’Aran regularà l’accés de visitants a les zones, que durant l’estiu, reben una major afluència de visitants. La regulació es farà efectiva entre els dies 7 […]

Avatar
Agències 27/05/2021

ACN Vielha.-El Conselh Generau d’Aran regularà l’accés de visitants a les zones, que durant l’estiu, reben una major afluència de visitants. La regulació es farà efectiva entre els dies 7 de juliol i 7 de setembre a set espais aranesos: Varradòs, l’Artiga de Lin, Aiguamòg, Valarties, Bassa d’Arres, Bassa d’Oles i Bausen. Es posarà en funcionament una prova pilot per a reservar aparcament a l’Artiga de Lin i Aiguamòg mitjançant una app mòbil que també mostrarà en temps real l’estat de massificació dels set paratges en els quals es regula l’accés. Les dades obtingudes enguany serviran per a elaborar un pla de mobilitat de la Val d’Aran, que permetrà establir les mesures adequades en aquesta matèria els pròxims anys.

Juan Antonio Serrano, conseller de Turisme i Promoció Econòmica, ha dit que “és imprescindible regular aquest accés per a garantir la seguretat dels usuaris d’aquestes pistes i preservar aquests paratges naturals”.Aquestes mesures es duran a terme a través de diversos vigilants que se situaran en l’accés a aquests llocs i que regularan el pas segons l’ocupació i places lliures que hi hagi en els aparcaments.Aquesta és una de les actuacions més importants desenvolupades enguany en el marc del Pla de Sostenibilitat Turística de la Val d’Aran, un pla a desenvolupar en 3 anys i que està dotat d’uns 2,5 milions d’euros per part de l’Estat.