Dijous, 24 de juny de 2021 - Edició 1064
La República

El Congrés aprova el dictamen econòmic de la Comissió per a la Reconstrucció en la repetició de la votació

ACN Madrid.-El Congrés ha aprovat el dictamen econòmic de la Comissió per la Reconstrucció per 172 vots a favor, 169 contra i 8 abstencions. La cambra baixa ha hagut de […]

Avatar
Agències 29/07/2020

ACN Madrid.-El Congrés ha aprovat el dictamen econòmic de la Comissió per la Reconstrucció per 172 vots a favor, 169 contra i 8 abstencions. La cambra baixa ha hagut de repetir la votació aquest dimecres per l’anul•lació del vot d’una diputada, que havia demanat votar de manera telemàtica la setmana passada i que, finalment, ho va fer de forma presencial. La situació va deixar el resultat en un empat que avui s’ha desencallat. Aquest era un dels tres punts del document final que van aprovar-se a la sessió del 22 de juliol. En concret, la cambra va donar el vistiplau als textos de sanitat, la UE i l’econòmic però va tombar el social.

El document social va comptar amb 172 vots a favor davant dels 175 en contra. La part de Sanitat va tenir 256 vots a favor, 88 en contra i tres abstencions. La de la UE, 276 suports i 59 vots en contra. La votació més ajustada va ser, precisament, la de reactivació econòmica: 169 vots favorables i 168 en contra amb 11 abstencions.Vox, que va abandonar la comissió de reconstrucció i no va participar en les seves votacions, va vetar els quatre documents del dictamen final mentre el PP només va donar suport als de Sanitat i la UE.Els serveis jurídics van decidir, després de comprovar l’error, que el vot no es podia comptabilitzar i que, per tant, s’havien de corregir els resultats. Com a conseqüència, es va produir un empat a 168 i el reglament obligava a repetir la votació. Els resultats de les votacions dels altres dos dictàmens, el de la Comissió per a la Reconstrucció Social i Econòmica i el de Polítiques Socials i Sistema de Cures també van quedar modificats per l’anul•lació d’aquest vot, però en aquest cas el resultat final no es va veure alterat.