Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1102
La República

El Comitè Assessor Catalunya – Next Generation EU rep 508 projectes per optar als fons europeus

ACN Barcelona.-El Comitè Assessor Catalunya – Next Generation EU, l’òrgan col·legiat assessor del Govern en matèria de projectes de transformació econòmica per optar als fons europeus, ha rebut 508 iniciatives. […]

Avatar
Agències 09/12/2020

ACN Barcelona.-El Comitè Assessor Catalunya – Next Generation EU, l’òrgan col·legiat assessor del Govern en matèria de projectes de transformació econòmica per optar als fons europeus, ha rebut 508 iniciatives. Després del cribratge, la suma de sinèrgies i el treball d’assessorament per “enfortir-los”, l’executiu preveu presentar una vintena com a candidats a rebre el finançament europeu. Així ho ha explicat el vicepresident de Govern, Pere Aragonès, a la Comissió d’Economia i Hisenda i d’Empresa i Coneixement celebrada aquest dimecres al Parlament de Catalunya. El també conseller d’Economia i Hisenda ha reclamat al govern espanyol la convocatòria de la conferència sectorial específica, així com més agilitat, transparència i una “millor coordinació”.

El Comitè Assessor Catalunya – Next Generation EU és un òrgan adscrit al Departament de Vicepresidència, l’objectiu del qual és identificar i promoure projectes per optar als fons europeus. “És una feina d’assessorament, d’acompanyament, d’ajuda a prendre les millors decisions”, ha resumit el vicepresident del Govern. El comitè ha començat a treballar en la valoració dels 508 projectes amb l’objectiu de “remarcar” aquells que són de major interès compartit per Catalunya. En aquest sentit, l’òrgan preveu buscar sinèrgies i promoure les fusions entre les diverses iniciatives, així com “millorar i enfortir” els projectes presentats. L’objectiu del Govern és presentar una vintena d’aquests projectes al govern espanyol per tal els incorpori en el pla estatal de recuperació. Dels projectes rebuts, un 81% es poden classificar en els objectius de transició digital o ecològica. La majoria de projectes s’emmarquen en els àmbits de modernització del teixit industrial i de la petita i mitjana empresa, la recuperació del turisme o l’impuls de l’emprenedoria. Els àmbits d’impuls de la cultura i l’esport o la nova econòmica de cures, en canvi, han estat els que menys projectes han rebut. L’estructura d’aquest òrgan es divideix en la presidència, ostentada també per Pere Aragonès, i la vicepresidència, en mans del conseller d’Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa. El comitè està format per un total de catorze membres experts i compta també amb un coordinador, Miquel Puig Raposo.