Dijous, 23 de setembre de 2021 - Edició 1155
La República

El Col·legi de Periodistes demana des del Parlament un concurs públic per escollir els membres del consell de la CCMA

ACN Barcelona.-El degà del Col·legi de Periodistes, Joan Maria Morros, demana des de la comissió parlamentària de control a la CCMA que els membres del consell de govern de la […]

Avatar
Agències 30/07/2021

ACN Barcelona.-El degà del Col·legi de Periodistes, Joan Maria Morros, demana des de la comissió parlamentària de control a la CCMA que els membres del consell de govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals s’escullin a través d’un concurs públic en base de criteris professionals perquè “no es triïn a dit ni per quotes polítiques”. D’aquesta manera, segons ha argumentat, estarien “alliberats” dels governs de torn i es podria garantir la independència respecte als poders polítics i econòmics. I ha reclamat als grups parlamentaris que no es retardi la renovació i que es pugui fer la millor tria perquè la CCMA sigui “un autèntic motor de la indústria a nivell europeu”.

El Col·legi de Periodistes creu que els set membres del consell de govern no han de ser tots periodistes sinó que han de ser professionals de diferents àmbits del sector com, per exemple, experts en producció audiovisual i en tecnologia. Es tractaria, segons ha dit, que siguin gestors professionals i que puguin optar a allargar el mandat si assoleixen els objectius marcats.D’altra banda, Morros també ha reclamat un contracte programa per a la CCMA amb eixos i objectius a anys vista.