Dimecres, 23 de juny de 2021 - Edició 1063
La República

El Col·legi de l’Advocacia de Barcelona convoca eleccions a la junta el 3 de juny

ACN Barcelona.-El Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (ICAB) ha convocat eleccions per al proper 3 de juny, quatre anys després de l’inici del mandat de l’actual junta liderada per la […]

Avatar
Agències 22/04/2021

ACN Barcelona.-El Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (ICAB) ha convocat eleccions per al proper 3 de juny, quatre anys després de l’inici del mandat de l’actual junta liderada per la degana Maria Eugènia Gay. Els més de 24.000 col·legiats podran elegir els càrrecs de degà, vicedegà, secretari i tretze diputats per als propers quatre anys. El termini per presentar les diverses candidatures ha començat aquest dijous i hi ha temps fins el proper 13 de maig. De moment s’ha presentat a la reelecció Maria Eugènia Gay, una candidatura alternativa amb reconeguts advocats sobiranistes i liderada per Gonçal Oliveros i Anna Boza, i és possible que es presentin més llistes.

Es podrà votar a la seu de l’ICAB, al carrer Mallorca de Barcelona, de 9 a 21 hores, i a la Ciutat de la Justícia, Edifici P, de la capital catalana, i a les 11 delegacions territorials de 9 a 14 hores. També es podrà votar per correu, i els dies 1 i 2 de juny serà possible emetre el vot presencial de manera anticipada a la seu central del col·legi entre les 13 i les 20 hores.Poden ser candidates totes les persones col·legiades exercents amb domicili professional dins de l’àmbit territorial de l’ICAB que, en el moment de ser proclamades candidates, reuneixin els requisits següents: estar al corrent de les obligacions col·legials, no estar inhabilitades, i acreditar una antiguitat mínima i sense interrupció com a col·legiats exercents i amb un domicili professional a la demarcació col·legial, de tres anys per al càrrec de diputat, de cinc anys per al càrrec de secretari i de deu anys per als càrrecs de degà i de vicedegà. Els anys d’antiguitat han de ser immediatament anteriors a la data de la seva proclamació com a candidats.No poden ser candidats els membres de la Junta de Govern, així com els del Comitè Electoral que estiguin en l’exercici del càrrec en el moment de convocar-se les eleccions.