Dijous, 30 de març de 2023 - Edició 1708
La República

El COAC mostra documents inèdits en una exposició sobre la parella d’arquitectes barcelonins Correa & Milá

ACN Barcelona – El Centre Obert d’Arquitectura del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC) ha presentat aquest dijous l’exposició ‘Correa & Milá, en perspectiva’ que es podrà veure fins al 4 […]

Agències 16/03/2023

ACN Barcelona – El Centre Obert d’Arquitectura del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC) ha presentat aquest dijous l’exposició ‘Correa & Milá, en perspectiva’ que es podrà veure fins al 4 de juny. Es tracta d’una nova mostra de la sèrie ‘Col·leccions’ que es dedica als arquitectes Federico Correa (Barcelona, 1924 – 2020) i Alfonso Milá (Barcelona, 1924 – 2009). S’ofereixen més de 400 documents i objectes dels arquitectes, la majoria inèdits, provinents principalment de l’Arxiu Històric del COAC però també d’altres institucions i col·leccions privades. Després de la mort dels arquitectes, es tracta de la mostra “més ambiciosa” feta mai sobre la parella d’arquitectes barcelonins, considerats uns dels “més influents” de la segona meitat del segle XX.

Comissariada pels arquitectes de l’estudi AMOO, Aureli Mora i Omar Ornaque, a l’exposició s’hi pot veure mobiliari original procedent de col·leccions privades, tot i que el gruix de l’exposició es basa en la mostra de dibuixos en perspectiva, tècnica que empraven per projectar, una de les singularitats més destacables de l’estudi. El recorregut es completa amb plànols i fotografies de Francesc Català-Roca o Oriol Maspons, a més a més de material d’època com revistes i cartes.

Part de la documentació que s’exposa prové d’institucions com el Museu Reina Sofia, l’Escola d’Arquitectura de Barcelona, el Museu del Disseny, EINA o l’Arxiu Leopoldo Pomés. Això sí, la majoria de dibuixos, plànols i documents formen part dels 600 expedients del fons Correa-Milá que des del 2006 es custodien a l’Arxiu Històric del COAC i que s’han inventariat, tractat i catalogat.

Segons ha explicat el COAC, el despatx Correa-Milá va ser un dels més prolífics del nostre país. Van cursar junts els estudis d’arquitectura, van treballar a l’estudi de José Antonio Coderch i van establir, el 1953, el seu estudi Correa-Milà, desenvolupant una extensa carrera com a arquitectes i dissenyadors.

De la seva carrera plegats destaquen projectes barcelonins com la rehabilitació de la Plaça Reial (1985), l’Anella Olímpica de Montjuïc (1984) o la Casa Serra, seu de la Diputació de Barcelona (1985-1987), així com la construcció de diverses cases unifamiliars a Cadaqués els anys 50 i 60.

Van guanyar el Premi FAD en tres ocasions: el 1959 per l’interiorisme de la Caixa d’Estalvis a Barcelona; el 1971 per l’edifici Atalaya de Barcelona; i el 1974 per la reforma interior per al restaurant Il Giardinetto.