Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1101
La República

El Clúster Català de la Moda exigeix la reobertura immediata dels centres comercials: “Som uns caps de turc”

ACN Barcelona.-El Clúster Català de la Moda (MODACC) ha exigit aquest dilluns la reobertura immediata dels centres comercials i ha considerat “un despropòsit” la pròrroga de 15 dies de tancament […]

Avatar
Agències 07/12/2020

ACN Barcelona.-El Clúster Català de la Moda (MODACC) ha exigit aquest dilluns la reobertura immediata dels centres comercials i ha considerat “un despropòsit” la pròrroga de 15 dies de tancament dels 49 centres de Catalunya. “No hi ha cap explicació o estudi concloent que certifiqui que el risc de contagi en un centre comercial és superior al d’altres espais com la restauració, el petit comerç, el transport o el cinema”, ha enumerat el director executiu del Clúster, David Garcia. “L’única explicació que hi trobem és que s’ha escollit els centres comercials com el cap de turc sobre el qual descarregar la frustració col·lectiva”, ha criticat Garcia. “La decisió és un error amb greus conseqüències socials i econòmiques”, ha afegit el director de MODACC.

El 30% de les vendes de l’any, en l’últim trimestreDes del Clúster Català de la Moda es recorda que hi ha més de 4.500 botigues en aquests centres comercials –moltes d’elles del sector de la moda- i que 50.000 persones hi treballen de forma directa o indirecta. “Cal donar oxigen a les pimes que hi operen”, han reclamat des de MODACC, que igualment apunten que les vendes del darrer trimestre de l’any representen el 30% de les vendes totals de l’any per a les empreses del sector de la Moda de Catalunya. “El sector pateix una reducció del 30% de la seva facturació entre gener i novembre del 2020 en comparació amb el mateix període del 2019”, ha calculat Garcia, que reitera que amb el tancament dels centres comercials “s’està agreujant cada cop més la precària situació econòmica”. “Manca de diàleg” amb l’administració”D’altra banda, l’evolució de la pandèmia mostra que el problema no són els centres comercials, ja que fa moltes setmanes que romanen tancats i la situació sanitària no ha millorat”, ha reflexionat en veu alta el director executiu del Clúster Català de la Moda, que també lamenta la “manca de diàleg” que hi ha hagut entre l’administració i el sector privat. Per posar fi a aquesta ‘incomunicació’, el MODACC proposa a l’administració realitzar una avaluació conjunta de les condicions particulars dels 49 centres comercials tancats i planificar la “immediata reobertura” en condicions de seguretat per als seus usuaris. “Cal trobar l’equilibri necessari entre la prioritat de preservar la salut dels ciutadans i mantenir una activitat comercial en condicions de seguretat”, han finalitzat des del Clúster Català de la Moda.