Dimecres, 3 de març de 2021 - Edició 951
La República

El CGPJ paralitza els nomenaments davant la negociació del govern espanyol amb el PP per renovar l’òrgan

ACN Madrid.-El president del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), Carlos Lesmes, ha decidit no incloure els nomenaments previstos en l’ordre del dia del ple d’aquesta setmana, que se celebrarà […]

Avatar
Agències 22/02/2021

ACN Madrid.-El president del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), Carlos Lesmes, ha decidit no incloure els nomenaments previstos en l’ordre del dia del ple d’aquesta setmana, que se celebrarà dijous, davant les negociacions entre el govern espanyol i el PP per renovar l’òrgan. Fonts jurídiques expliquen que les designacions que estaven previstes finalment no es faran per facilitar un clima de consens, tal com ja va fer el CGPJ al gener i juny de l’any passat quan també semblava que hi hauria un acord imminent. D’altra banda, la decisió també es deu al fet que en aquesta ocasió semblava que no s’aprovarien amb una majoria incontestable dels vocals, ja que n’hi ha que no veuen convenient fer els nomenaments si l’acord està pròxim.

Les designacions que estava previst incloure en l’ordre del dia eren dues places a la sala civil del Tribunal Suprem i una a la sala social de l’alt tribunal així com les presidències dels tribunals superiors de justícia del País Basc i Canàries.