Dimarts, 28 de setembre de 2021 - Edició 1160
La República

El Bisbat de Vic justifica l’inici de la immatriculació de la Catedral i el Palau per poder accedir a una subvenció

ACN Vic.-El Bisbat de Vic assegura que ha iniciat el procés d’immatriculació de la Catedral i el Palau Episcopal per accedir a una subvenció per a la rehabilitació del claustre […]

Avatar
Agències 08/10/2020

ACN Vic.-El Bisbat de Vic assegura que ha iniciat el procés d’immatriculació de la Catedral i el Palau Episcopal per accedir a una subvenció per a la rehabilitació del claustre que incloïa, com a requisit, aportar el certificat del registre de la propietat. Aquest dijous, Capgirem Vic ha anunciat que ha presentat al•legacions a la immatriculació perquè considera que els dos monuments pertanyen a l’administració, ja que van ser declarats Monument Històric Artístic Nacional en un decret del 3 de juny del 1931 aprovat pel Govern de la República. El Bisbat però, considera que aquest decret només té a veure amb la protecció del monument i no amb la seva titularitat. Ara serà un jutge qui decidirà si les al•legacions de Capgirem Vic són o no procedents.

En un comunicat, el Bisbat de Vic recorda que les propietats de l’Església pertanyen “al poble cristià i no a cap bisbe o rector a títol personal”.