Dimarts, 7 de febrer de 2023 - Edició 1657
La República

El Bisbat de Girona pateix un atac informàtic amb correus suplantant la identitat de l’administrador diocesà

ACN Girona – El Bisbat de Girona ha patit un atac informàtic amb correus electrònics suplantant la identitat de l’administrador diocesà, Lluís Suñer, on es demanava als receptors fer un […]

Agències 10/01/2023

ACN Girona – El Bisbat de Girona ha patit un atac informàtic amb correus electrònics suplantant la identitat de l’administrador diocesà, Lluís Suñer, on es demanava als receptors fer un seguit de compres que, segons la diòcesi, podrien suposar una estafa de fins a 2.000 euros. De moment, no els consta si algú ha caigut al parany ni quanta gent ha rebut el correu maliciós. L’alerta va arribar aquest dilluns al matí quan personal de Bisbat va rebre un primer correu amb Suñer com a remitent però amb un correu electrònic que no es corresponia amb el seu. Se’ls demanava que contestessin per fer-los una petició. Un cop responien, rebien un segon e-mail on se’ls feia una estranya petició.

“Era estrany i això va fer saltar les alarmes”, explica el responsable de la Delegació de Mitjans de Comunicació del Bisbat de Girona, Xavier Roca. Segons sembla, aquesta no seria l’única diòcesi que ha rebut correus maliciosos.