Dimarts, 21 de setembre de 2021 - Edició 1153
La República

El BCE permet que els bancs tornin a repartir dividends sense límit a partir de l’octubre

ACN Brussel·les.-El Banc Central Europeu (BCE) ha anunciat aquest divendres que aixeca a partir de l’octubre la recomanació als bancs de limitar el repartiment de dividends a partir de l’octubre. […]

Avatar
Agències 23/07/2021

ACN Brussel·les.-El Banc Central Europeu (BCE) ha anunciat aquest divendres que aixeca a partir de l’octubre la recomanació als bancs de limitar el repartiment de dividends a partir de l’octubre. En comunicat, la institució monetària ha apuntat que la limitació al repartiment de dividends segueix en vigor fins al setembre, però que no s’ampliarà. El BCE va recomanar fa més d’un any als bancs que no repartissin dividends ni recompressin accions per conservar el màxim capital possible per fer front a les conseqüències de la covid-19. Davant la pressió dels bancs, la institució monetària ja va aixecar parcialment el veto als dividends al desembre, quan va recomanar limitar-los al 15% dels beneficis.

En un comunicat, el BCE ha justificat la decisió per la millora de les previsions econòmiques, que defensa que “milloren la seguretat de les trajectòries de capital dels bancs”. Malgrat l’aixecament de la limitació, la institució monetària insta els bancs a ser “prudents quan prenguin decisions sobre els dividends i la recompra d’accions” i els reclama que “considerin amb cura la sostenibilitat del seu model de negoci”. “No han de subestimar tampoc el risc que poden tenir pèrdues addicionals quan acabin les mesures de suport”, avisa el BCE.