Edició 1775

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 05 de juny del 2023
Edició 1775

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 05 de juny del 2023

El BCE descarta que els bonistes perdin la seva inversió en cas d’un rescat bancari, com ha succeït a Credit Suisse

|

- Publicitat -

ACN Brussel·les – El Banc Central Europeu (BCE) ha descartat aplicar una solució en què els bonistes perdin la seva inversió en cas d’un rescat bancari, tal com ha succeït a Credit Suisse. En la solució adoptada per les autoritats suïsses, els primers afectats van ser aquells inversors que posseïen bons convertibles -també coneguts com a CoCos- i, a continuació, els accionistes. Pel president del consell supervisor del BCE, Andrea Enria, aquesta solució “no seria acceptable” a Europa. En un diàleg al Parlament Europeu davant els eurodiputats del comitè d’Afers Econòmics i Monetaris, l’economista italià ha defensat els criteris de prelació actuals i ha assegurat que els accionistes serien els primers a respondre en el cas d’una hipotètica fallida.

Durant la seva intervenció, Enria també ha defensat novament la solidesa del sistema bancari europeu actual, tot recordant les “robustes” ràtios de capital, liquiditat i morositat que presenten les entitats. De fet, el dirigent del BCE ha reiterat que la solidesa dels balanços dels bancs europeus “ha sigut crucial per fer front a les turbulències de les últimes setmanes” i ha posat en valor les exigències que s’han anat implementant des de l’esclat de la crisi financera del 2008.

Publicitat

No obstant això, Enria també ha alertat a les entitats financeres que continuïn vigilant els seus balanços i estiguin atentes a les tensions dels mercats. “La pujada dels tipus d’interès i les restriccions de política monetària fa que els bancs hagin de concentrar la seva atenció”, ha subratllat.

Per altra banda, el president del consell supervisor del BCE ha descartat una restricció dels dividends bancaris, tal com han suggerit alguns eurodiputats. En relació amb aquesta qüestió, Enria s’ha limitat a assenyalar que el banc central “no contempla un límit” i ha afegit que ja es van revisar aquests plans. “En general no ha canviat res que hagi afectat la nostra avaluació”, ha asseverat.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió