Diumenge, 25 de juliol de 2021 - Edició 1095
La República

El BCE augmenta en 500.000 milions d’euros el programa de compra d’actius antipandèma i ja arriba als 1,85 bilions

ACN Brussel·les.-El Banc Central Europeu (BCE) augmenta en 500.000 milions d’euros el programa extraordinari de compra d’actius impulsat el març per fer front als efectes de la covid-19 i l’amplia […]

Avatar
Agències 10/12/2020

ACN Brussel·les.-El Banc Central Europeu (BCE) augmenta en 500.000 milions d’euros el programa extraordinari de compra d’actius impulsat el març per fer front als efectes de la covid-19 i l’amplia fins al març del 2022. Amb l’increment acordat en la reunió d’aquest dijous, el programa antipandèmia (PEPP), que fins ara preveia 1,35 milions d’euros, arriba ja als 1,85 bilions. A més, en les conclusions de la trobada la institució apunta que farà compres “fins que consideri que la crisi de coronavirus ha acabat”. El BCE també ha anunciat que reinvertirà el deute que vagi vencent com a mínim fins a finals del 2023.

A més, la cúpula del BCE ha decidit mantenir els tipus d’interès sense canvis, al 0% el d’operacions principals de finançament, al 0,25% el de facilitat de crèdit i al -0,5% el de facilitat de dipòsit.”El Consell de Govern espera que els tipus d’interès es mantinguin a nivells baixos fins que es vegi a l’horitzó una previsió d’inflació que convergeixi a un nivell suficientment pròxim però per sota del 2%”, apunten les conclusions de la reunió de la cúpula de la institució monetària. D’altra banda, el BCE també allarga fins al juny del 2022 l’alleugeriment de les garanties, una mesura que va adoptar a l’abril de d’aquest any en el marc de la pandèmia.Les decisions adoptades aquest dijous volen, apunta la institució monetària, “contribuir a preservar les condicions de finançament favorables durant el període de la pandèmia”. Els objectius, diu, són garantir “el flux de crèdit a tots els sectors de l’economia, donar suport a l’activitat econòmica i protegir l’estabilitat de preus a mitjà termini”. “Continuarem supervisant l’evolució del tipus de canvi pel que fa a les seves possibles implicacions per a les perspectives d’inflació a mitjà termini. Per tant, el Consell de Govern continua disposat a ajustar tots els seus instruments, segons correspongui, per garantir que la inflació avança cap al seu objectiu de manera sostinguda”, subratllen les decisions del BCE.