Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1101
La República

El BBVA eleva les seves previsions de resultats per aquest any per la millora de les perspectives a Mèxic

ACN Barcelona.-El conseller delegat del BBVA, Onar Genç, ha explicat que preveu una millora dels seus resultats per les bones expectatives a Mèxic. Així, a nivell de grup estima que […]

Avatar
Agències 23/09/2020

ACN Barcelona.-El conseller delegat del BBVA, Onar Genç, ha explicat que preveu una millora dels seus resultats per les bones expectatives a Mèxic. Així, a nivell de grup estima que els ingressos recurrents creixeran en el segon semestre respecte el primer, gràcies a la recuperació del crèdit minorista i a la gestió dels preus, juntament amb una reducció de les despeses per a aquest any i una millora de les perspectives del risc, fins a situar-se en un rang d’entre l’1,5% i l’1,6%. El grup espera tancar l’exercici amb una ràtio de capital CET1 ‘fully loaded’ per sobre el rang objectiu i la seva intenció és recuperar la remuneració a l’accionista quan el BCE elimini la recomanació de no abonar dividends per la incertesa causada per la covid-19.

L’entitat ha donat a conèixer aquestes previsions en el marc d’una conferència organitzada per Bank of America, en què ha afegit que el BBVA afrontarà la conjuntura actual des d’una “posició de fortalesa”. Concretament, ha citat quatre aspectes: la fortalesa i la baixa volatilitat del marge net, una sòlida posició de capital i la capacitat de generar capital orgànicament; una còmoda posició de liquiditat i la digitalització.Al mercat de Mèxic, el BBVA ha assenyalat que percep una tendència a l’alça dels ingressos recurrents a Mèxic, és a dir, del marge d’interessos i les comissions, que haurien de mostrar una millora en el segon semestre respecte el primer. La millora respon a què els ajornaments del pagament de targetes de crèdits i préstecs de petites i mitjanes empreses ja han expirat, de manera que al tercer trimestre s’ha reprès la generació d’ingressos per interessos per aquestes operacions. L’entitat calcula que al voltant del 90% dels clients estan abonant els seus imports després d’aquestes moratòries.A l’Estat, el negoci està donant “mostres de fortalesa” tot i l’entorn, amb el marge d’interessos i la gestió de es despeses com a principals palanques. En el primer semestre, el marge d’interessos va créixer un 1,7% respecte al mateix període de l’any anterior i respecte a les despeses espera com a mínim un descens interanual superior al 5% al 2020.