Edició 2125

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 20 de maig del 2024
Edició 2125

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 20 de maig del 2024

El BBVA admet que una fusió amb el Sabadell comportaria una retallada de plantilla i aposta per sortides no traumàtiques

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – El president del BBVA, Carlos Torres, ha admès aquest dijous que una fusió amb el Banc Sabadell comportaria una retallada de plantilla però ha mostrat el seu compromís perquè les sortides siguin no traumàtiques, acordades amb els sindicats i amb ofertes atractives per als treballadors que s’hi vulguin acollir. En una roda de premsa posterior a la trucada amb els analistes del matí, Torres també ha explicat que es va reunir presencialment amb el president del Banc Sabadell, Josep Oliu, a qui va traslladar l’interès del BBVA per abordar de nou la fusió amb l’entitat catalana a mitjans d’abril i que havien acordat trobar-se el passat dia 30 però que la filtració hores abans va evitar la reunió i va fer precipitar els esdeveniments.

Torres ha recordat que l’entitat ja té experiència en expedients de regulació d’ocupació després dels aplicats en els darrers anys i ha remarcat que les condicions per als treballadors disposats a acceptar-les són bones. Per això, ha apostat perquè les sortides siguin no traumàtiques i amb “diàleg” amb els sindicats. Pel president del BBVA, el valor posterior a una eventual fusió per a la plantilla creixerà perquè el banc serà un entitat “més sòlida i preparada pel món que ve”.

Publicitat

El president del BBVA ha insistit que l’oferta és “extremadament favorable” i “extremadament atractiva” per als accionistes ja que l’oferta porta a una “combinació molt poderosa a dues entitats líders i ben gestionades”. Torres ha elogiat el recorregut del banc presidit per Josep Oliu  i la seva “espectacular” evolució ens els darrers anys. “Si ens agradava fa tres o quatre anys, avui més”, ha afegit.

Tal com ha explicat Torres a la trucada amb analistes del matí i posteriorment a la roda de premsa, la cúpula de l’entitat basca ha mantingut contactes amb alguns accionistes del Banc Sabadell que els han expressat el seu suport a l’operació. La diferència amb l’oferta de la setmana passada, rebutjada aquest dilluns pel consell d’administració del Banc Sabadell, és que amb l’OPA hostil ara deixa en mans dels accionistes la decisió d’integrar o no les dues entitats. Perquè l’operació prosperi, Torres ha recordat que caldrà aglutinar el 50,01% de les accions, superar les autoritzacions dels òrgans reguladors  i en última instància tenir el vistiplau del Ministeri d’Economia.

El president del BBVA ha mostrat al seu respecte per l’opinió contrària al govern espanyol sobre l’OPA i ha reiterat que acabarà apreciant el valor de l’operació, així com la resta d’autoritats reguladores que s’hauran de pronunciar. “Pel valor que té, recolzarà el valor de l’economia, donarà suport als accionistes, als petits estalviadors i serà una entitat que pagarà més impostos”, ha continuat Torres, que ha dit que quan tingui ocasió donarà més detalls de l’operació.

En la roda de premsa, Torres ha comentat que es va reunir personal a mitjans d’abril amb el president del Banc Sabadell, Josep Oliu, per traslladar-li el seu interès per adquirir el Sabadell i que es van emplaçar a una reunió pel 30 d’abril. Hores abans, però, es va produir una filtració, la trobada no es va acabar produint i el BBVA va enviar un fet rellevant a la CNMV confirmant el seu interès. “No contemplàvem que una filtració als mitjans que va provocat una oferta que hauríem d’estar discutint en privat passés a la llum pública”, ha relatat Torres.

En tot cas, ha volgut deixar clar que l’actitud cap a l’entitat vallesana i el seu consell d’administració és de “respecte”, també per la decisió de rebutjar l’oferta dilluns passat. “Tenim un esperit amistós, d’integració i d’obrir converses amb el Banc Sabadell”, ha dit Torres, que ha reconegut que hi ha hagut accionistes “rellevants” del banc català que li han expressat el seu suport a l’operació.

Amb tot, Torres ha comentat que no hi ha més marge per millorar l’oferta, com així va comunicar-li a Oliu diumenge passat en una carta que el Banc Sabadell també va trametre a la CNMV. “No hi ha espai per més”, ha insistit. El president del banc ha recordat que l’oferta millora en un 30% la prima comparat amb el valor de l’acció del 29 d’abril i en un 50% el de mitjans d’abril.

El president de l’entitat, que ha estat acompanyat pel conseller delegat, Onur Genç, ha apuntat que el “camí fàcil” hauria estat abandonar el projecte però ha dit que el consell d’administració ha aprovat presentar l’OPA perquè la situació és molt atractiva per als accionistes i “té molt de sentit”. A més, ha insistit que si al final l’operació no prospera no tem per un dany en la imatge del banc després d’haver fracassat en les negociacions del 2020. “Si finalment, els accionistes del Sabadell decideixen que no és el camí, estarem orgullosos d’haver-ho intentat”, ha sentenciat Torres, que ha dit que si al final no es concreta l’operació no preveu dimitir.

<strong>Cap intenció d’influir en la campanya electoral</strong>

Preguntat per la coincidència de la presentació de l’OPA hostil aquest dijous al matí amb la recta final de la campanya electoral del 12-M, Torres ha assegurat no ha volgut influir ni tenir “cap tipus de protagonisme”. “No hem manejat uns temps que han vingut determinats per les filtracions”, ha lamentat el màxim dirigent del BBVA.

Segons Torres, el consell d’administració havia de prendre una decisió perquè “hi havia una pressió important del mercat i inversors perquè decidíssim en un sentit o un altre”. “La incertesa pesava molt”, ha argumentat.

D’altra banda, Torres, com ja ha fet en la trucada amb els inversors, ha insistit que l’entitat resultant mantindria la seu de Sant Cugat del Vallès i la de Madrid, mentre que la seu social continuaria a Bilbao. Si la fusió es concreta, però, sí que desapareixeria la cotització del Banc Sabadell a la borsa.

“La idea no és mantenir les dues entitats, el que té sentit en aquesta operació és una combinació molt potent i una fusió posterior”, ha argumentat. La fase posterior, ha afegit, seria decidir en quines zones tindria “interès comercial” mantenir la marca del Banc Sabadell.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Opinió