Edició 1778

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 08 de juny del 2023
Edició 1778

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 08 de juny del 2023

El Banc d’Anglaterra apuja el tipus d’interès per dotzena vegada consecutiva i el situa en el 4,5%, un quart de punt més

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – El Banc d’Anglaterra ha apujat el tipus d’interès per dotzena vegada consecutiva des de l’esclat de la guerra, situant-lo en el 4,5%. Es tracta d’un augment de 0,25 punts respecte a la darrera actualització i suposa el nivell més alt des de l’octubre de 2008, pocs mesos després que esclatés la crisi financera. En un comunicat publicat aquest dijous, el banc central del Regne Unit justifica la seva decisió recordant que la inflació es manté per sobre l’objectiu del 2%, especialment la subjacent. De la mateixa manera que en la darrera reunió, però, dos dels nou membres del comitè de política monetària de l’entitat han votat a favor de mantenir els tipus en el 4,25%, considerant que un increment pot comprometre el creixement econòmic.

La decisió del banc central del Regne Unit segueix la mateixa línia que les que van adoptar el Banc Central Europeu (BCE) i la Reserva Federal dels Estats Units (FED) la setmana passada. En el cas del BCE, l’entitat també va optar per apujar el tipus bàsic en 0,25 punts, situant-lo en el 3,75%. Malgrat l’increment, el banc central va suavitzar la seva estratègia monetària, que les anteriors pujades havien estat de 0,5 punts.

Publicitat

Pel que fa a la FED, l’augment també va ser de 0,25 punts, elevant els tipus a una forquilla d’entre el 5% i el 5,25%.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió