Diumenge, 13 de juny de 2021 - Edició 1053
La República

El 28è Memorial Internacional de la Sida exigeix compromís internacional contra l’epidèmia

ACN Barcelona.-L’acte del 28è Memorial Internacional de la Sida ha exigit el compromís institucional per acabar amb l’epidèmia. Ho ha fet durant un acte, el primer després d’un any de […]

Avatar
Agències 22/05/2021

ACN Barcelona.-L’acte del 28è Memorial Internacional de la Sida ha exigit el compromís institucional per acabar amb l’epidèmia. Ho ha fet durant un acte, el primer després d’un any de suspensió per la covid-19, al Jardí d’Aclimatació del Parc de Montjuïc, seu del Memorial Permanent de la Sida a Barcelona que ha servit per commemorar el 28è Memorial Internacional de la Sida. El director el Projecte dels NOMS, Ferran Pujol, ha explicat que malgrat en els darrers anys s’han estabilitzat les noves infeccions, el VIH/Sida continua comprometent la salut de moltes persones. Per això, ha demanat garantir l’accés garantit a la profilaxi preexposició (PrEP), ja que ha assegurat que encara “no és prou accessible”.

Pujol ha fet una crida també a continuar lluitant contra l’estigma associat a la infecció per VIH perquè constitueix “una barrera important a l’hora d’avançar en la seva eradicació”. El 28è Memorial Internacional per la Sida s’ha celebrat sota el lema ‘Obrint camí des del record’, impulsat per l’ONG Projecte NOMS.