Divendres, 31 de març de 2023 - Edició 1709
La República

Educació no descarta ara cap hipòtesi a Sallent i activa la Unitat de Suport a l’Alumnat en situació de Violència

ACN Barcelona – El Departament d’Educació no descarta ara cap hipòtesi en el cas de les bessones de Sallent que es van tirar pel balcó dimarts i ha activat la […]

Agències 23/02/2023

ACN Barcelona – El Departament d’Educació no descarta ara cap hipòtesi en el cas de les bessones de Sallent que es van tirar pel balcó dimarts i ha activat la Unitat de Suport a l’Alumnat en situació de Violència (USAV). Així doncs, si bé en les primeres hores no es contemplava el ‘bullying’ com a motiu que pogués haver portat les germanes a actuar d’aquesta manera, s’ha decidit que la USAV es posi en marxa per abordar el cas a fons davant de la informació recollida en les últimes 24 hores, segons han explicat fonts del departament. Així doncs, no es descarta ja cap hipòtesi, tot i que com és habitual en aquest tipus de situacions, es treballa amb un escenari multifactorial, amb condicionants socials i familiars.

En paral·lel l’Equip d’Assessorament i Orientació Psicopedagògic (EAP) està fent atenció d’urgència en el dol i la pèrdua des del primer moment i el Programa de Benestar Emocional està en contacte amb el centre des de dimecres i hi ha pactat un acompanyament periòdic amb trucades i videotrucades diàries, i visites in situ si el centre ho demana. El cas està sota investigació judicial.

El centre no havia detectat problemàtica específica d’assetjament escolar, però havia donat suport psicològic i d’orientació a les alumnes des d’inici de curs.