Divendres, 25 de juny de 2021 - Edició 1065
La República

Educació i Salut obren la porta a retirar la mascareta a primària en l’inici de curs segons evolucioni la pandèmia

ACN Barcelona.-El protocol que Educació i Salut han enviat aquest dijous als centres escolars per organitzar el curs vinent obre la porta a retirar la mascareta a primària en l’inici […]

Avatar
Agències 20/05/2021

ACN Barcelona.-El protocol que Educació i Salut han enviat aquest dijous als centres escolars per organitzar el curs vinent obre la porta a retirar la mascareta a primària en l’inici de curs segons la situació epidemiològica. Tot i això, el text manté ara per ara l’obligatorietat tant a primària com a secundària però obre la porta a que es pugui relaxar entre els 6 i els 11 anys segons avanci la pandèmia. “Tenint en compte les previsions i l’experiència publicada en altres països, tot fa pensar que seria el primer col·lectiu dins de l’escola sobre qui podríem relaxar la mesura”, ha afirmat el secretari general de Salut, Marc Ramentol. D’altra banda, es mantenen els grups bombolla però es podrien combinar en espais a l’aire lliure, com els patis.

Ramentol ha explicat que l’experiència d’aquest curs demostra que s’han produït menys casos i hi ha hagut menys transmissibilitat a primària. A més, ha apuntat que sí ha tingut un impacte en la docència i en els alumnes. Per això, el document “s’obre a la possibilitat que no siguin necessàries en la represa del curs al setembre”, segons ha explicat Ramentol i ja va avançar el conseller d’Educació, Josep Bargalló, en una entrevista a l’ACN, fa unes setmanes. El document manté l’organització dels centres en grups bombolla perquè és una fórmula que ha donat “molta seguretat a l’hora de garantir la traçabilitat”. Tot i això, s’obre la possibilitat que en espais a l’aire lliure, com els patis, es puguin combinar més d’un grup. “Sempre els mateixos, no cada dia un de diferent i sempre amb les màximes mesures de protecció”, ha matisat Ramentol. D’altra banda, es fa molt èmfasi en la importància de la ventilació a les aules.El protocol és resultat del treball tècnic que estan duent a terme les dues conselleries. Ramentol ha insistit que el document enviat aquest dijous està “sotmès a l’evolució de la pandèmia i de la cobertura vacunal” fins a l’inici de curs.