Divendres, 17 de setembre de 2021 - Edició 1149
La República

eDreams perd 24,4 milions d’euros per l’impacte de la pandèmia

ACN Barcelona.-L’agència de viatges online eDreams Odigeo va patir unes pèrdues netes de 24,4 milions d’euros en el primer trimestre del nou any fiscal, entre l’abril i el juny, segons […]

Avatar
Agències 27/08/2020

ACN Barcelona.-L’agència de viatges online eDreams Odigeo va patir unes pèrdues netes de 24,4 milions d’euros en el primer trimestre del nou any fiscal, entre l’abril i el juny, segons ha informat en un comunicat. En aquest període, eDreams ha vist com les reserves li queien un 87% per la paralització del turisme i les restriccions de la mobilitat. Malgrat aquests mals números, l’agència de viatges assegura que registra millores en les reserves i diu que té una posició “sòlida” de liquiditat amb 167 milions d’euros al juliol, per sobre dels 132 que tenia al juny. eDreams destaca positivament la seva “diversificació” en els ingressos com a element per sostenir l’empresa, davant de la forta caiguda d’un 85% del seu ingrés clàssic via clients.

En un comunicat, la companyia destaca, en comptes del benefici net, el benefici net ajustat, que considera que és “reflecteix més fidelment el real funcionament operatiu del negoci”. En aquest cas, les pèrdues són de 23,6 milions d’euros, davant del benefici de 9 milions del mateix període de l’any fiscal anterior. eDreams també informa que el seu EBITDA ajustat ha registrat unes pèrdues de 14,7 milions d’euros, en contra dels 28,1 milions de guany del primer trimestre de l’any fiscal del 2020. Malgrat la caiguda de les reserves en comparació amb l’any passat, amb la reobertura progressiva de fronteres i de la mobilitat eDreams registra un augment del 40% en les operacions a l’agost respecte a l’abril, quan es va tocar fons. Això li permet generar una entrada de capital circulant de 21,6 milions d’euros. La covid-19 també afecta a la ràtio d’endeutament del grup, que augmenta de 2,5 vegades al juny del 2019 a 6,5 el 2020.