Edició 1772

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 02 de juny del 2023
Edició 1772

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 02 de juny del 2023

Ecologistes en Acció recorre el Pla Director Urbanístic de les Tres Xemeneies

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – Ecologistes en Acció de Catalunya ha presentat davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), un recurs contenciós administratiu en contra del Pla Director Urbanístic (PDU) de les Tres Xemeneies aprovat pel departament de Territori el passat 7 de març. Ho ha explicat l’entitat ecologista, que també ha indicat que disposa del suport de les 44 entitats que formen l’Entesa per a un gran parc litoral al Besòs. Alhora, ha criticat la voluntat de l’executiu de crear “un macrobarri de gairebé 1.800 habitatges a primera línia de mar, en una zona inundable a la desembocadura del Besòs”. A més, ha alertat que el projecte no presenta “cap concreció d’equipaments socials, sanitaris o educatius per als prop de 5.000 nous veïns i veïnes”.

Les entitats ecologistes i veïnals han considerat que el planejament urbanístic aprovat no respon a les necessitats socials del territori i va en sentit oposat a les recomanacions del Consell Assessor pel Desenvolupament Sostenible, a la situació d’emergència climàtica i als objectius del Conservatori del Litoral que alerten de la necessitat de desurbanitzar la costa.

Publicitat

“La construcció d’habitatges en aquesta zona, malgrat alguns d’ells siguin de protecció oficial, no respon a la necessitat de facilitar l’accés a l’habitatge, sinó a la de generar plusvàlues que paguin la urbanització i que proporcionin uns beneficis obscens als propietaris del sòl: Endesa, Santander i l’AMB” han criticat.

Alhora, ha lamentat que el Govern intenti vestir un projecte urbanístic “amb la promesa d’un ‘Hub audiovisual’ i del ‘Catalunya Media City’ sense concreció ni pressupost assignat”. També ha afegit que suposarà una “inacceptable intervenció en el conjunt patrimonial de la central tèrmica”.

El passat 7 de març, la Comissió de Territori del Govern va donar el darrer vistiplau al Pla director urbanístic (PDU) de les Tres Xemeneies. El projecte permetrà transformar la darrera gran peça estratègica del litoral metropolità.

L’executiu català va indicar que les Tres Xemeneies esdevindrà un nou barri “sostenible”, amb usos diversos i dominat per l’espai públic. Segons els càlculs de la Generalitat, prop del 80% de la superfície es destinarà a equipaments comunitaris, carrers, places i un gran parc urbà d’unes 10 hectàrees que actuarà com a espai de transició entre el litoral i el front edificat.

A més, la zona acollirà un sector d’activitat econòmica especialitzat, el Hub digital, de l’Audiovisual i el Videojoc, “cridat a esdevenir un referent mundial”.

 

 

 

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió