Dimarts, 1 de desembre de 2020 - Edició 859
La República

Ecologistes en Acció critica que la Generalitat l’impedeixi accedir a justícia gratuïta per recórrer un pla urbanístic

ACN Barcelona.-Ecologistes en Acció ha criticat aquest divendres que la Generalitat no hagi acceptat que l’entitat s’aculli a la justícia gratuïta per tal de presentar un recurs judicial contra un […]

Avatar
Agències 20/11/2020

ACN Barcelona.-Ecologistes en Acció ha criticat aquest divendres que la Generalitat no hagi acceptat que l’entitat s’aculli a la justícia gratuïta per tal de presentar un recurs judicial contra un pla urbanístic. L’entitat ha recorregut la denegació al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), mentre que la Conselleria de Justícia ha al·legat que l’organització ecologista no figura en el registre d’entitats d’utilitat pública. L’entitat ha iniciat una campanya per què hi hagi una declaració pública de retractament per part del Departament de Justícia i, en cas de no produir-se en un termini raonable, exigiran “la dimissió de l’actual consellera de Justícia, Ester Capella”.

En un comunicat, Ecologistes en Acció assegura que “la majoria” de cops que la ciutadania porta als tribunals plans urbanístics públics, la justícia els acaba anul·lant. Però arribar a l’administració de justícia costa molts diners, al·leguen, i per això haurien de tenir dret a la justícia gratuïta. “Des de fa un temps, les entitats ecologistes i socials catalanes hem après que institucions com el Síndic de Greuges o la Fiscalia de Medi Ambient són inoperants per exigir a l’administració pública la defensa dels nostres drets, reiteradament ignorats en una situació declarada d’emergència climàtica; només ens queda l’accés a la justícia i portar els nostres polítics als tribunals”, asseguren. Segons l’entitat, aquesta és una decisió “històrica” que contravé els tractats internacionals, la legislació espanyola i pronunciaments reiterats del Tribunal Suprem.Fonts del departament han explicat a l’ACN, que el 2 d’octubre passat, la Comissió d’Assistència Jurídica Gratuïta de Barcelona, va estimar, d’acord amb les dades que consten a l’expedient, que Ecologistes en Acció és una persona jurídica que no està declarada d’utilitat pública, una fundació inscrita en el registre públic corresponent o una associació de les previstes a la llei d’assistència jurídica gratuïta, per la qual cosa se li denega el reconeixement del dret a l’assistència jurídica gratuïta.

Relacionats